На 1 април отбелязваме, наред с празника на шегата и

...
На 1 април отбелязваме, наред с празника на шегата и
Коментари Харесай

Малчугани от Айтос отбелязаха Деня на птиците

На 1 април означаваме, наред с празника на шегата и хумора, Цветница през тази година, също и Международния ден на птиците. Той се празнува от 1906 година по силата на Конвенцията за отбрана на потребните птици. 

Децата от група " Пчелички " от ДГ " Славейче " в град Айтос, почерпиха своите другари с вкусни шишарки - песнопойците, които лете и зиме огласят двора на детската градина и приканват дребни и огромни да пазят птичия парадайс.

В България са открити 409 типа птици. Под отбрана са 327 от тях, а 140 са включени в Червената книга. Такива са черният щъркел, осоядът, скалният орел, ливадният дърдавец, горският бекас, гълъбът хралупар, белогърбият кълвач, черният кълвач, дребният писклив орел, соколът орко, огромният ястреб, египетски лешояд, орел змияр, ловджийски сокол, белошипа ветрушка, червен ангъч и други

Девет типа птици са престанали да гнездят и са вписани в Червената книга като изчезнали. Пет от тях – розов пеликан, картал, сив жерав, междинна бекасина и дребна кукумявка към този момент не гнездят в страната. Други три типа – космат лешояд, момин жерав и стрепет към този момент не гнездят в България, нито мигрират през нея.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР