На 04 ноември 2017 г. приключи военноморското учение на ВМС

...
На 04 ноември 2017 г. приключи военноморското учение на ВМС
Коментари Харесай

Фрегата „Дръзки” участва във военноморското учение „Nemo trials 2017”

На 04 ноември 2017 година завърши военноморското обучение на Военноморски сили на Република Турция с интернационално присъединяване „ NEMO TRIALS 2017 ”. От 30 октомври в учението дружно с фрегата „ Дръзки ” участваха и следните кораби и брегови комплекси: фрегата ESPS „ BLAZ DE LESO ” от Военноморски сили на Испания, турските фрегати TCG „ BARBAROS ”, TCG „ FATIH ” и TCG „ GAZIANTEP ”, кораби от турската брегова защита, брегови станции и комплекси за радиоелектронна симулация и премерване на инфрачервено лъчение.

За първи път транспортен съд от българските Военноморски сили взе присъединяване в учения по радиоелектронна битка и отразяване офанзивите на противокорабни ракети.

По време на сериалите против фрегата „ Дръзки ” бяха симулирани офанзиви с друг вид противокорабни ракети. Екипажът на процедура отработи дейностите си по радиоелектронно противопоставяне и тактическо маневриране за отклоняване и отбрана на кораба от противниковото влияние.

Големият брой участващи сили, както и интензивността на отработените сериали на море, способстваха за високата степен на натурализъм на тактическия сюжет, покачиха натренираността и професионалната подготовка на екипажа и за следващ път утвърдиха престижа на българските Военноморски сили в интернационална среда.

Ръководителят на учението капитан I сан Нилюфен Чотук от турските Военноморски сили изрази своето удовлетворение от високото равнище на подготовка и професионализъм на българските военни моряци.
От 7 до 16 ноември фрегата „ Дръзки ” ще взе участие в идващото учението на Военноморски сили на Република Турция - „ DOGU AKDENIZ 17 ”. По време на това присъединяване, за следващ път екипажът на фрегата ще има опция да потвърди своите благоприятни условия, качества и умения пред сътрудниците ни в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР