Н атискът срещу независимостта на прокурорите е недопустим. Особено този,

...
Н атискът срещу независимостта на прокурорите е недопустим. Особено този,
Коментари Харесай

Вторият Балкански форум на главните прокурори: Натискът срещу независимостта на прокуратурата е недопустим

Н атискът против независимостта на прокурорите е неприемлив. Особено този, който идва от политиците. Това е един от изводите от провелата се полемика в границите на Втория работен конгрес на основните прокурори на Балканските страни под надпис „ Ролята на прокуратурата за одобряване на върховенството на закона “, който се организира в София.

Ефективната прокуратурата е най-голямата гаранция за върховенството на правото, доверието в институциите и просперираща стопанска система, считат държавните обвинители от района, оповестиха от българската прокуратура.

Акцент в диалозите бе подложен и върху изгодите от демонстрираното през последните години дейно взаимоотношение сред прокуратурите от Балканския полуостров, което има главно значение за успеваемостта на националните правосъдни системи.



Главният прокурор Иван Гешев откри Втория работен конгрес на основните прокурори от Балканските страни с думите: „ Най-доброто оръжие е персоналният професионален контакт сред сътрудници прокурори, което прави по-ефективна нашата работа в битката с престъпността “. Българският основен прокурор изрази убеденост, че шерването на най-хубавите практики от работата на обособените национални прокуратури, „ ще бъде извънредно потребно при намирането на вероятните решения и справяне с провокациите за постигането на все по-високи резултати в битката с престъпността и изключително с трансграничната престъпност “.

Иван Гешев пожела на участниците във форума да продължат одобряването на престижа, приноса и достиженията на гилдията в целия район, като пазят и правилата на правото и независимостта на специалността.

Приветствие към участниците във Втория работен конгрес на основните прокурори на Балканските страни насочи посредством видеоконферентна връзка Ладислав Хамран, президент на Евроджъст.

Участие във форума в гр. София взимат основният прокурор на Република Турция Бекир Шахин, основният прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески, основният прокурор на Република Албания Олсиан Чела, първият зам.-главен прокурор на Румъния Богдан Лику, зам.-главният прокурор и началник на профилирания отдел за военни закононарушения на Босна и Херцеговина Миланко Каянич. Свои изявления направиха представители на прокуратурите на Черна гора, Сърбия, Словения, Гърция и България.

Участниците в полемиката взеха решение хазаин на Третия работен конгрес на основните прокурори на Балканските страни да бъде Република Румъния.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Социологическо изследване: - Кой, съгласно Вас, е най огромният проблем на българите – незнанието или незаинтересоваността? - Не знам, а и изобщо не ме интересува. Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЖурито включва пет дами и четирима мъже " от пет континента и от седем националности " Ще бъде ли нарушено нежното статукво в Далечния изтокКлонът в Дубай ще бъде хазаин на 60 скулптури на " международни звезди " Газейки през огряно от лунна светлина езерце на източното крайбрежие на Австралия, Майкъл Махони още веднъж се усеща като детеВижте кои етнически групи към момента карат учените да си чешат главите от недоумениеИнцидентът е станал в манастир в АтинаОще не се знае какъв брой души са се намирали в неяВластите на доста страни взимат най-различни ограничения, с цел да подбуден жителите им час по-скоро да се имунизират против коронавирусаРешението е на Столичният общински съветРегионалният министър прави ревизия на магистралатаНе всяка приказка има благополучен крайТе би трябвало да бъдат потвърдени посредством така наречен зелен документ на Европейски Съюз с разполагаем QR-кодПромяната стартира, само че тя би трябвало да продължи, съобщи водачът на Българска социалистическа партия при представянето на трите софийски листи пред стотици социалисти в столицатаСпоред министерството на опазването на здравето не са изпълнени обикновени процедури и нормативни актовеПредстои способените органи да кажат дали има лекарска неточност и каква е повода за гибелта, показват оттова " Някой желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората ", разяснява на брифинг вътрешният министър и вицепремиерОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР