Н астанените пациенти в COVID-отделения също имат възможност да упражнят

...
Н астанените пациенти в COVID-отделения също имат възможност да упражнят
Коментари Харесай

Как гласуват хората, настанени в лечебни заведения

Н астанените пациенти в COVID-отделения също имат опция да упражнят правото си на избор.

"Пирогов " обезпечи мобилни секции за искащите да гласоподават пациенти от COVID-отделенията. Общо 107 са инфектираните, изявили предпочитание да пуснат бюлетина в лечебното заведение.

Там са разкрити две секции – една мобилна за пациентите с ковид и една стационарна за останалите заболели, които не са позитивни за COVID-19. За всички са обезпечени задоволително дезинфектанти и защитни средства.

По информация на NOVA 2 500 пациенти с COVID-19 имат право на глас в София.



Как гласоподават в Александровска болница?

Изборният ден в секцията стартира обикновено. Осигурени са задоволително защитни средства. Заявилите предпочитание да гласоподават в болничното заведение са 49. Ако някой е бил признат там след четвъртък, той отново ще има опция да упражни правото си на глас.

Как гласоподават карантинираните?

Гласуването за карантинираните жители протича при идентични условия с елементарното такова. Това изясни ръководителят на 33 СИК Бисер Илиев.

"Ние носим мястото за гласоподаване при тях. Хората ще могат да отидат в друга стая, с цел да попълнят бюлетината си и по-късно да я слагат в урната. Тя няма да бъде отваряна до края на изборния ден ", добави още Илиев.

В ефира на социологът Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл " разяснява, че за първи път вършим избори в изискванията за пандемия и тематиката за изборната интензивност за първи път е водеща.



"Към този миг тя остава непредвидима. В Европа имаме разнообразни образци. Тя беше ниска в Румъния и висока - в Нидерландия ", означи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР