Н а 15 октомври френският хореограф Оливие Дюбоа ще представи

...
Н а 15 октомври френският хореограф Оливие Дюбоа ще представи
Коментари Харесай

One Dance Week 2021: Танцът като революция

Н а 15 октомври френският хореограф Оливие Дюбоа ще показа в Пловдив придвижването и ритъма на Египетската гражданска война с новия си театър ИТМАРАГ.

ИТМАРАГ е невероятен мултидисциплинарен театър, отдаден на една новото потомство египтяни, което се бунтува и желае гласът му да бъде чут.

ИТМАРАГ е детонация, която идва, с цел да ни покаже, че смяната е допустима, а силата за нея - задоволителна. Спектакълът на Оливие Дюбоа, един от най-изявените френски хореографи за последните две десетилетия, ще бъде показан на 15 октомври 2021, от 20:00ч, в Дом на културата “Борис Христов”, Пловдив като част от програмата на ONE DANCE WEEK 2021.

ИТМАРАГ е резултат от няколкомесечната работа на френския хореограф Оливие Дюбоа в Египет в партньорство с B’sarya for Arts – без значение пространство в Александрия, което поддържа млади египетски музиканти и образни актьори.

В новия си театър Дюбоа пресъздава на сцената облика на сегашен Eгипет и ни кани да се потопим в атмосферата на “mahraganat - музикален махленски род, именуван още “електро-чааби”, основан от младежи в Кайро по време на Египетската гражданска война през 2011 година

Днес “mahraganat” е гласът нацяло едно потомство, a благодарение на осем египетски стрийт танцьори и музиканти Дюбоа придвижва този род от улицата на сцената.

Заглавието на спектакъла е въодушевено точно от този род, а смисъла му може да бъде преведено като „ празнувай! “.
Видеото към парчето Talaa, част от ИТМАРАГ, можете да гледате

За Оливие Дюбоа:

Оливие Дюбоа стъпва на сцената на 23-годишна възраст, което мнозина биха приели като „ зрял “ дебют за един танцьор. Възпитаник на Националния институт за източни езици и цивилизации в Париж, Дюбоа в началото обмисля дипломатическа кариера. Един ден обаче осъзнава, че има потребност да танцува. И този ден трансформира всичко. Тялото му има изключителна гъвкавост, а упоритостта и отдадената работа на Дюбоа бързо са видяни. Така на актуалната сцена във Франция поражда събитие, което ще генерира разнообразни лица на танцовото изкуство.

Оливие работи с известния мултидисциплинарен актьор Ян Фабр и взе участие в продукции на фирмите на Саша Валц, Балет Прежокаж, Цирк дьо Солей, Карин Сапорта и други. Едва 25-годишен, Оливие Дюбоа е разгласен за един от най-хубавите 25 танцови актьори в света от списание Dance Europe.

Основава артистичната компания COD, с която жъне триумфи на френската и на интернационалната сцена. Поставя своя творба с премия за хореография (Élégie, 2013) за Националния балет на Марсилия. Между 2014-а и 2017-а е шеф на Ballet Du Nord в гр. Рубе, Франция.

Допълнителна информация за спектакъла може да откриете

Повече информация за ONE DANCE WEEK можете да намерите в на фестивала.

С разпоредбите за достъп до фестивала можете да се запознаете
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара През годините на рецесията Крикор, който бил куриер, трябвало да занесе няколко писма на Гарабед за неплатени сметки за ток, вода, парно, телефон и налози.… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте какво са открили учените27-годишен мъж е притеглен към наказателна отговорностПредседателят ще бъде определен с скрито гласоподаване, което се чака да завърши към 15.00 часа днесРешението бе признато през днешния ден от Министерския съветЛабораторни проби посочили, че пациентите се освобождават доста по-бавно от паразититеТоварният автомобил е излязъл от пътното платно и се е блъснал в билборд, след което се преобърнал в каванaвкатаТова реши Министерският съвет на днешното заседаниеХора, родени в една и съща година, могат да наподобяват все едно ги дели най-малко десетилетиеТим Кук съобщи, че тези хора нямат място в компаниятаБритни Спиърс е приела публично предлагането на татко си попечителството над нея да бъде прекратеноПроверяващите са открили противоречие за близо 216 милиона леваНосителят на премията " Доностия " за изцяло творчество на кинофестивала в Сан Себастиан Джони Деп осъди културата на отхвърлянеТежкият случай е станал на бул. " Ботевградско шосе " Ето няколко неща, които да имате поради, когато поддържате връзка с лекарКим Джоунс води публиката на дискотекаБелгийските жители и афганистанците, подлежащи на евакуация, трябвало да нарисуват на една от ръцете си емотикон с усмивка, с цел да бъдат разпознати от белгийските военниОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР