Мюзеян Узунова е получила днес разрешение от Републиканската прокуратура в

...
Мюзеян Узунова е получила днес разрешение от Републиканската прокуратура в
Коментари Харесай

Консулът в Одрин: Задържаните българи са в добро здраве

Мюзеян Узунова е получила през днешния ден позволение от Републиканската прокуратура в града да посети пандиза от закрит вид F.

Срещата бе инициирана от Генералното консулство, преди да е постъпило заявление от жителите, че желаят българското задгранично посланичество да бъде известено за тяхното задържане, оповестиха от Министерство на външните работи.

На срещата с консулския чиновник бе открито, че тримата жители нямат здравословни проблеми. Декларират, че не е било упражнено физическо принуждение върху тях в нито един стадий от следствените дейности.

Проведена бе среща и с психолога в пандиза, като никой от тримата български жители не е потърсил съдействието му. Назначени са им служебни бранители. Преводач не са поискали, защото владеят турски език.

Генералното консулство на Република България в Одрин е разполагаем да спомага, в границите на компетенциите си, на родственици на арестуваните за срещи и телефонни диалози. Обръщаме внимание, че заради естеството на обвиняването, разрешението на Републиканска прокуратура-Одрин се съгласува с Анкара, заради което целесъобразен интервал за предприемане на действия е не по-малко от 14 дни преди датата, допълват от Министерство на външните работи.

Вчера стана ясно, че на 17 ноември са били задържани трима български жители в Одрин по обвиняване за трафик на хора. При интервенцията са арестувани и петима турци, упрекнати за връзки с ФЕТО на Фетхуллах Гюлен, който е апетитен за уредник на опита за прелом през 2016 година
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР