Мястото на д-р Константин Сапунджиев като управител на МБАЛ Св.

...
Мястото на д-р Константин Сапунджиев като управител на МБАЛ Св.
Коментари Харесай

Две здравни заведения в Пловдив останаха без шеф след спор в Общинския съвет

Мястото на доктор Константин Сапунджиев като шеф на МБАЛ " Св. Пантелеймон - Пловдив " се разклати, откакто изненадващо от ГЕРБ желаеха нов конкурс за шеф на болничното заведение, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Те предложиха да бъде извършен нов конкурс, в който да има най-малко двама участници, защото сега на извършения към този момент конкурс, спечелен от доктор Сапунджиев, се е явил единствено един претендент, както и да се назначи временно управляващ в лицето на доктор Красимир Вальов, който да приготви провеждането на нов конкурс. В предлагането на ГЕРБ беше включено и да се освободи краткотрайно доктор Сапунджиев, само че да не се приключват неговите пълномощия. В случай че още веднъж не се яви и различен претендент, то тогава доктор Сапунджиев да остане на поста си.  

Реално, съгласно вносителя на предлагането, доктор Сапунджиев с никого не се е състезавал.

" Искаме да се направи нов конкурс, може да се явят двама претенденти. А в случай че не се явят, дано да си остане той. Нека да приключим една процедура, която е предходна всички стадии ", сподели Илиев, като разясни, че употребява похвата на иронията.

Много от съветниците се възмутиха и възпротивиха. Според Таня Георгиева, няма логичност за какво едно работещо общинско болнично заведение да бъде подложено на тези неприемливи ограничения. 

обаче още веднъж се намеси, като добави да се абстрахират от личността на съответния човек. Предложението на ГЕРБ е да се явят двама души и още веднъж да се проведе конкурс. " Щом наредбата и законът ни дават това право, то ние имаме право да желаяме съревнование. Имам право да желая още един кон и който от двата стигне по-бързо, той да завоюва ", сподели Илиев.

, от Българска социалистическа партия апострофира с думите: " Ние не сме на кошия, още по-малко с магарета да се надбягваме. Просто очевидно доктор Сапунджиев не е целунал вярната ръка ". 

Д-р Ангел Молев, който работи в лечебното заведение уточни, че макар че е в непрекъснати спорове с доктор Сапунджиев той застава зад него, така като това е човек, който е извел болничното заведение напред и то основно в ковид кризата. 

Д-р Баташки, от Българска социалистическа партия също уточни, че няма логичност определеният вече управител да се сменява, изключително в случай че се виждат положителните резултати на сдружението.  " Какъв резултат ще реализираме, в случай че сложим един спуснат човек от нищото " попита той.

Предложението на и групата на ГЕРБ бе подложено на гласоподаване от общинските съветници, само че то не беше признато.

В последна сметка, доктор Константин Сапунджиев не бе одобрен за шеф на МБАЛ " Св. Пантелеймон-Пловдив " ЕООД, защото не събра нужните гласове.

На същото съвещание, без никакви диспути, общинските съветници не одобриха и точката за одобряване на доктор Николай Забунов за шеф на " Диагностично - съвещателен център - Пловдив " ЕООД.

Така, двете общински лечебни заведения остават без одобрени от Общинския съвет шефове до назначението на нов конкурс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР