Мярка за неотклонение Задържане под стража“ за 32-годишен мъж и

...
Мярка за неотклонение Задържане под стража“ за 32-годишен мъж и
Коментари Харесай

Двама остават в ареста, друг под домашен арест за отглеждане и разпространение на марихуана

Мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за 32-годишен мъж и „ домакински арест “ за други двама – на 34 година и 40 години, дефинира Варненският областен съд. Тримата са привлечени като обвинени за развъждане на растения от типа на конопа, както и за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

Разследването е почнало преди два дни – на 19 ноември в   селскостопанско помещение в землището на с. Близнаци, община Аврен. Полицията разкрива построена оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа с нужното съоръжение. На повърхност от 700 кв. м.  са открити пространства за развъждане на разсад за коноп, други такива за огромни растения, сушилня, в която е намерено и конфискувано значително количество суха тревиста маса, като са конфискувани стотици растения в друг етап на напредък.

Защитниците на тримата мъже помолиха съда да не им бъде налагана най- тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Адвокатът на Петър Б. и Георги Н. посочи, че по отношение на тях няма събраните данни, които да потвърждават, че двамата имат касателство към повдигнатото обвиняване. Защитата на  третия арестуван - Григор Б., също посочи че желаната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ е прекомерно строга, защото мъжът е с чисто правосъдно минало и има непрекъснат адрес, заради което не съществува риск от укриване или осъществяване на закононарушение.

След като изслуша мненията на страните и прегледа събраните досега доказателства, Варненският областен съд реши, че по отношение на Григор Б. са налице данни за съпричастността му към осъществените закононарушения. Макар и следствието да е на няколко дни, към този извод сочат събраните свидетелски показания и фактът, че у него е бил открит ключа за помещението, в което се отглеждали растенията. За съда е изпълнено и другото законово условие – заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение. Едно от обвиняванията е за тежко съзнателно закононарушение, за което е планувана не дребна глоба. Освен това се касае за огромна предприемчивост и огромно количество наркотични субстанции, като закононарушението е с висока социална заплаха. Поради изложените съображения, съдът дефинира най- тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “ на Григор Б.

Спрямо другите двама обвинени Петър Б. и Георги Н. съдът реши, че не са събрани доказателства, от които да бъде изработен изводът за съпричастност към авторството на действието. Поради това, за съда, най- съответната мярка за неотклонение по отношение на тях е „ домакински арест “. Вземайки поради ранната фаза на следствието, съдът наложи възбрана и на двамата да напущат страната.

Определенията на съда не са дефинитивни и подлежат на обжалване и митинг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР