МВР за четвърти пореден път бе домакин на годишната среща

...
МВР за четвърти пореден път бе домакин на годишната среща
Коментари Харесай

МВР събра експерти от няколко държави на международен антикорупционен форум

Министерство на вътрешните работи за четвърти следващ път бе хазаин на годишната среща сред страните от Мрежата за засилено районно съдействие на звената за вътрешна сигурност (Network for Enhanced Regional Cooperation of Internal Security Units).

Форумът, който се организира по самодейност на Дирекция „ Вътрешна сигурност “, тази година бе Стара Загора, а в него се включиха ръководители и специалисти на разнообразни органи от България, Гърция, Румъния, Сърбия, Турция, Северна Македония, Косово и Черна гора.

Приветствие към делегатите от името на вътрешния министър насочи заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Георги Арабаджиев, който даде висока оценка на висока оценка на взаимните старания за ефикасна битка и попречване на корупционни феномени.

„ Мрежата NERCISU дава доста благоприятни условия за непрекъснати и дейни контакти сред органите за вътрешна сигурност, бърз продан на оперативна информация, координирани и по-бързи взаимни оперативни дейности, шерване на положителни практики и опит, засилено трансгранично полицейско и експертно съдействие “, сподели той по време на срещата. Според него постигането на резултати в тази област е „ значим индикатор за триумфа на всяко държавно управление “, както и „ знак за възходящата роля на гражданското общество “.-->

Той увери, че Министерство на вътрешните работи ще продължи да води дейна и ангажирана антикорупционна политика и ще разчита на по-нататъшно съдействие с всички интернационалните и районни сътрудници в тази област.

Професионалните полемики бяха фокусирани върху настоящите провокации, пред които са изправени участниците в NERCISU, и приложените антикорупционни ограничения. Делегатите регистрираха, че обменът на информация и практики, шерването на проблеми и реализирани резултати са значима нужда в оперативната работа. Те се сплотиха към мнението, че съдействието сред съответните способени институции в районните сътрудници е ключът към сполучлива и резултатна антикорупционна активност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР