МВР ще глоби шофьорите от протестиращите на жълтите павета строителни

...
МВР ще глоби шофьорите от протестиращите на жълтите павета строителни
Коментари Харесай

МВР ще глоби шофьорите от протестиращите строителни фирми |

МВР ще санкции водачите от протестиращите на жълтите павета строителни компании.

В районните полицейски ръководства се приканват водачите на тежкотоварните коли, взели участие в митинга, на които ще бъдат формирани съответните наказателни постановления, оповестяват от вътрешното министерство.

От полицията показват, че на 10 октомври са оповестили, че оповестеният от строителния отрасъл митинг е в прорез с наредбата за организация на придвижването на Столична община, с която се не разрешава товарни коли и строителни машини с маса над 4 т да влизат в центъра на града сред 7:00 и 21:00 ч.

При осъществяване на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания, за което ще бъдат формирани наказателни постановления, прецизират от полицията.

Оттам допълват, че макар това служителите им не са попречили демократичното право на кротичък митинг.

Относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи, прецизираме, че те са свързани с настоящи следствия за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния отрасъл, осъществявани от службите на Министерство на вътрешните работи, допълват от ведомството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР