МВР работи по 77 случая, свързани с изборите. Това съобщи

...
МВР работи по 77 случая, свързани с изборите. Това съобщи
Коментари Харесай

Изборни нарушения: Кметът на Симитли е агитирал и притеснявал членовете на една от секциите

МВР работи по 77 случая, свързани с изборите. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. До момента към този момент има и две присъди за пазаруване на гласове. Сигнали за търговия с избор, по които се води следствие, са свързани с политическите партии ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Продължаваме промяната ". Според министъра най-фрапиращият случай на нарушаване по време на изборите е на кмета на Симитли.

В изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е пропагандирал и е тормозил членовете на една от секциите в града.

" И то секция, в която синът му е бил претендент за народен представител. Беше отказано да се направи досъдебно произвеждане. Нека прокуратурата в детайли изясни претекстовете си. Нашето мнение е друго, имаме задоволително доказателства, с цел да се ревизира по-внимателно този случай ", съобщи Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи.

Демерджиев изясни още, че не съумели да задържат кметът на Симитли на място в секцията, тъй като там дошъл районният прокурор на Дупница и той поел случая. Екипът ни потърси кметът Апостолов на работното място, само че него го нямаше.

Българска национална телевизия: Добър ден, можем ли да беседваме с кмета?
- Добър ден, не по моя информация кмета е в командировка и сега отсъства.
Българска национална телевизия: А по кое време ще бъде тук?
- Не знам, има възможност да се върне, само че може и на следващия ден сутринта да пристигна.

Синът на кмета е депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов. На изборите на 2 октомври той е последният в листата на ГЕРБ, само че защото още веднъж е рекордьор по преференции - 7357, става втори. Преди две години двамата с татко му се прочуха като участници в пердах в новогодишната нощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР