МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за

...
МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за
Коментари Харесай

МВР не може да упрекне бащата на Адриан, че действал през главата им

МВР не може да упрекне бащата на отвлечения Адриан за това, че е работил без знанието им. Това стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред Нова тв. Той разяснява работата на управляващите по следствието и не отхвърли, че те не са били наясно с това какви дейности е подхванал бащата на отвлечения мъж. 

Както стана ясно, предходната седмица беше заплатен откуп за свободата на момчето. Бащата Антон Здравков е общувал с похитителите посредством СМС-и, които били изпращани от разнообразни места в страната от предплатени карти на трите мобилни оператора.

" Към този миг не можем да укоряваме бащата във връзка с неговото държание ", разяснява Маринов. Той изясни, че службите са ползвали разследващите си способи, с цел да запазят живота на момчето.

" Тук не става въпрос за доверие, става въпрос за първокачествен инстинкт (на бащата, бел. ред.) да резервира живота на своето дете. Ние не сме сме дали причина за подозрение в органите ", разяснява Маринов.

Той добави, че изнесената в медиите информация досега няма нищо общо с фактическата конюнктура по случая. 

" Към момента не можем да разкриваме методите и способите. Мога да ви уверя, че е направено всичко, което е разрешавала обстановката все още, в това число и е проучен опитът по " Наглите ", изясни Маринов.

По думите му щабът, който е основан по случая е заседавал непрекъснато и не е бил в дома на премиера, както разяснява бащата на Адриан. 

" Има щаб, който е в Министерство на вътрешните работи, в който се обменя информацията. Работата на щаба е в структурно звено на Министерство на вътрешните работи, в постройка на Министерство на вътрешните работи, няма по какъв начин тази информация да се споделя в здания отвън Министерство на вътрешните работи ", изясни Маринов.

По думите му " страната е по-силна от всяка една формация ", само че е въпрос на време групата за похищение да бъде разкрита. От обясненията му стана ясно, че Министерство на вътрешните работи чака групата да се издаде - или посредством алчността на членовете ѝ за още пари, или посредством възникването на спорове посред им. 

Бащата на отвлечения Адриан благодари персонално на премиера Бойко Борисов за присъединяване му в разкриването на случая. 

" Благодаря на служителите на реда и на Бойко Борисов, който ме предложения в дома си късно вечерта в деня на отвличането. Видях доста сериозен екип от служители на реда там, бащински изрази състрадание за цялата обстановка и ме увери, че ще направятвсичко допустимо да заловят похитителите. Преди това видях с очите си образувани два екипа за отвличането на Адриан. Благодарен съм за напъните по случая. Но мисля, че страхът у нас в никакъв случай няма да отмине ", сподели Златков.

Преди дни някогашният консултант в ДАНС Алексей Петров , който е и обвиняем по делото " Октопод ", разгласи че някогашният зам. основен прокурор Бойко Найденов е съпричастен към отвличането. По думите му Найденов е прикрил информация за дейността на „ Наглите ”. 

Самият Найденов съобщи, че ще съди Петров за клюка. Според него парите от откупите на " Наглите " са били непроследими, тъй като в никакъв случай не са вкарани в банкови сметки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР