МВР издирва 48-годишният Борис Иванов, който е с 13-годишна присъда

...
МВР издирва 48-годишният Борис Иванов, който е с 13-годишна присъда
Коментари Харесай

Затворник с 13-годишна присъда избяга по време на работа в Ловеч

МВР търси 48-годишният Борис Иванов, който е с 13-годишна присъда за блудства и обири. Избягал от външен неохраняем обект по време на работа.

Преди два месеца сходен случай имаше и в Пловдив. Там рецидивистът не се върна от работа в затворническо общежитие „ Хеброс “ и на полицията ѝ трябваха две седмици, с цел да го хване.

Ловеч
 От полицията приканват хората, които имат спомагателна информация за търсения, или го виждат, да алармират на тел. 112 или във всяко отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността им е обезпечена. От полицията приканват хората, които имат спомагателна информация за търсения, или го виждат, да алармират на тел. 112 или във всяко отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността им е обезпечена. © Българска национална телевизия
48-годишният Борис Иванов е излежал седем години от присъдата си. В началото на месеца е изместен в затворническо общежитие от отворен вид. Отскоро работел като чистач в млекопреработвателен завод в покрайнините на Ловеч дружно с още четирима пандизчии. Тази заран обаче мъжът решил да избяга.

Около 10.30 часа чиновник на компанията, която го наела, подал сигнал в полицията.
проф. Николай Проданов, заместник-министър на правораздаването: Не става дума за бягство от пандиза, става дума за отклонение от външен работен обект. Това, че този човек се е отклонил не е нещо, което би трябвало прекомерно доста да ни учудва. Случаите изобщо не зачестяват. Напротив, стават по-редки.  Задържаха Георги Танчев, който избяга от пандиза в Пловдив Задържаха Георги Танчев, който избяга от пандиза в Пловдив
Полицията в Пловдив залови избягалия пандизчия Георги Танчев. Властите го издирваха от 11 април, когато той не се завърна в пандиза след работа на вън...

По думите на заместник-министъра ангажимент към защитата на лишените от независимост имат компаниите, които ги наемат. Всеки ден 802 пандизчии работели на открити обекти в страната и не било допустимо до всеки да има надзорник. От министерството не откриха пропуски в надзорно-охранителната активност и обявиха, че законодателят би трябвало да реши дали да отстрани правото на труд, което е заложено като главно средство за превъзпитание през 1968 година.
проф. Николай Проданов, заместник-министър на правораздаването: Тогава тези 800 души ще си седят зад мрежите и доста мъчно биха могли да се отклонят.
Николай Проданов разясни,че опциите за работа вътре в пандизите са мощно лимитирани.

Борис Иванов е с обикновено телосложение, продълговато, леко мургаво лице, верен нос, високо чело. На врата си има татус – алена целувка, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От полицията приканват хората, които имат спомагателна информация за търсения, или го виждат, да алармират на тел. 112 или във всяко отделение на Министерство на вътрешните работи. Анонимността им е обезпечена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР