МВР дължи обезщетение на всички граждани, които станаха жертви на

...
МВР дължи обезщетение на всички граждани, които станаха жертви на
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: МВР трябва плати на жертвите на рекета по границите

Министерство на вътрешните работи дължи обезщетение на всички жители, които станаха жертви на институционалния рекет по границите, разяснява правозащитникът адв. Михаил Екимджиев пред Mediapool.

Преди седмица Конституционният съд излезе с единомислещо решение, че служителите на реда нямат право да лишават шофьорските книжки на жителите поради неплатени санкции. Служителите на Министерство на вътрешните работи нямат право да стопират коли от придвижване на същото съображение.

През ноември предходната година Върховният административен съд първи разгласи, че по границите може да се ревизира самоличността на пътуващите, само че не и да се лишават книжки и да се смъкват номера на коли.

Министерство на вътрешните работи обаче не спря, а стартира да уголемява пълномощията на граничната полиция, с цел да може да ревизира за неплатени санкции. Върховен административен съд произнесе своето решение във връзка тъжби на жители, чиито книжки са били отнети на " Кулата " и " Илинден ". Реакцията на Министерство на вътрешните работи бе да и да ги.

" С незаконно твърдоглавие Министерство на вътрешните работи продължи противоправната си процедура и след решението на Върховен административен съд ", разяснява Екимджиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР