МВнР в координация с посолствата на Гърция и на Република

...
МВнР в координация с посолствата на Гърция и на Република
Коментари Харесай

Още 14 българи бяха евакуирани от Израел

МВнР в съгласуваност с посолствата на Гърция и на Република Северна Македония обезпечи прибирането на още 14 българи от Израел, оповестиха от външното ни министерство.
Припомняме, че откакто в неделя провежда прибирането на 92 българи с първия полет и  76 с втория, Министерство на външните работи посредством посолството ни в Тел Авив и Дирекция „ Ситуационен център “ съумя да обезпечи  още 57 места за български жители в полет на частна самолетна компания на 11 октомври. Сред сполучливо изведените от страната бяха 29 туристи, фамилии с дребни деца и жители, намиращи се в изключително рискови зони, филантропични случаи.
На 12 октомври, благодарение на посолството на Гърция в Израел бяха прибрани още 11 българи. Днес Министерство на външните работи провежда прибирането на още трима български жители посредством посолството на Република Северна Македония в Израел.
Министерството на външните работи осведоми искащите да изоставен територията на Израел български жители и членове на техните фамилии (съпруг/съпруга и деца до 18 г.), че на 13.10.2023 година, след 20:00 ч., ще бъде изпълнен под наем полет Тел Авив – София. Цената на билета е 200 евро, с включен един брой чекиран багаж, до 23 кг.
Желаещите да закупят самолетни билети български жители, следва да заявят това на имейл:, за приемане на спомагателни инструкции. В имейла следва да бъдат изпратени трите имена на всички пътуващи на латиница, ЕГН и копие на чуждестранен паспорт.
В Посолството на България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.
+ 972 54 764 0089
+ 972 54 595 4379


Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на  както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл:  g и на телефони:

+359 2 948 24 04
+359 2 971 38 56
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР