МВнР не би трябвало да е спор, защото това министерство

...
МВнР не би трябвало да е спор, защото това министерство
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП искат МВнР, за да може Николай Денков да разнася руски опорки на Запад

„ Министерство на външните работи не би трябвало да е спор, тъй като това министерство е на ГЕРБ, в този момент внезапно Промяната желае да го вземе “. Това разяснява в „ Панорама “ депутатът Делян Добрев от ГЕРБ.

По думите на Добрев Кирил Петков пръв сложил ултиматум на Бойко Борисов, че в случай че Политическа партия не вземат Министерство на външните работи, отиваме на избори. От Промяната желали външното министерство, с цел да може „ Ники (Николай Денков – б.р.) да пътува “.

„ Във вторник на изпълнителна комисия Борисов ни сподели, че Кирил Петков му е споделил: „ Ники би трябвало да пътува “. Ние бяхме доста озадачени и тогава стартира офанзивата против Мария Габриел по какъв начин не може по едно и също време да е министър председател и външен министър. Ние тогава отстъпихме и казахме „ Добре, няма да е Мария Габриел, ще излъчим някой различен “. Вчера имахме второ съвещание на изпълнителната комисия, където Борисов пристигна и ни сподели: „ Тази заран Кирил Петков ми сподели – няма втори, няма трети, ние това министерство го желаеме и това е алена линия “.

Добрев обвърза желанието на Политическа партия да управляват Министерство на външните работи с реализиране на външнополитически цели и по-конкретно – с „ разнасяне на съветски опорки пред западните сътрудници “.

„ Те работят за руснаците. Нали горивото щеше да стане 4 лева, в случай че не внасяме съветски нефт, нямаше да има дизел, щеше да спре да работи „ Нефтохим “-а, 2000 души щяха да останат без работа? Слушахме им опорките година и половина. От 1 януари съветски петрол няма. За съвсем месец и половина скочиха ли цените? Прехвърлиха ли маркучите по бензиностанциите “, попита той.

ГЕРБ имат доста по-подготвени хора за външен министър от Промяната, безапелационен е Добрев.

„ Една Мария Габриел, Даниел Митов даже, Катя Захариева – имаме колкото си искаш хора с опит. Извинявайте, но акад. Денков е химик и учебен министър “.

Вътрешното министерство, което ПП-ДБ също подлагат на критика, си било тяхно, само че тъй като са се скарали с министъра, го приписали на ГЕРБ, счита депутатът.

Добрев не е склонен с позицията на партията си, че частичното влизане в Шенген е триумф и го назова „ бутафорно “.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР