Музиката е навсякъде около нас! Тя звучи сутрин, докато се

...
Музиката е навсякъде около нас! Тя звучи сутрин, докато се
Коментари Харесай

10-те най-„feel good“ песни от последните години

Музиката е на всички места към нас! Тя звучи заран, до момента в който се подготвяме за работа, в колата или слушалките, до момента в който пътуваме, от радиото в офиса, вечер в клуба и така нататък Доста хора не биха могли да си показват живота си без музика.

Фридрих Ницше дава едно от най-точните описания по отношение на музиката:  „ Животът без музика би бил неточност! “

Най-вероятно знаете, че музиката въздейства на човешкото въодушевление и по-точно, че мозъкът ни реагира друго на радостна и тъжна музика. Тя оказва възбуждащо или успокояващо влияние, както и ускорява творчеството. Музиката е благополучие.

Миналата годината, по случай Международния ден на щастието, Организация на обединените нации показа най-щастливия плейлист, в който са включени песните „ Imagine “ на Джон Ленън, „ I Feel Good “ на Джеймс Браун, „ Three Little Birds “ на Боб Марли и „ Got To Give It Up “ на Марвин Гей.

През 2015 година пък песента „ Don’t Stop Me Now “ на Queеn беше оповестена за най-позитивната ария за последните 50 години. До това умозаключение стигнал доктор Джейкъб Джоли от университета в холандския град Грьонинген, който интервюирал към 2000 души, за да разбере коя ария оправя тяхното въодушевление. Според резултатите, хората избират мелодии в по-бързи темпове и ведри стихове.

„ Чувствата, които една ария поражда, са доста персонални. Музиката асоциира със спомените и страстите на слушащия я. Това дефинира дали една ария ще ви остави в положително въодушевление или не “, разяснява психиатърът.

В листата на най-хубавите положителни песни попадат и „ Dancing Queen “ на ABBA, „ Good Vibrations “ на Beach Boys, „ Uptown Girl “ на Billie Joel, „ Eye of the Tiger “ на Survivor и „ Livin’ on a Prayer “ на Bon Jovi. Ние също имаме плейлист с такива части и на драго сърце го споделяме. 10-те най-„ feel good “ песни от последните години.

1. Pharrell Williams – Happy

2. Mark Ronson feat. Bruno Mars – Uptown Funk

3. Adele – Hello

4. Wiz Khalifa ft. Charlie Puth – See You Again

5. Beyoncé – Love On Top

6. Alicia Keys – Girl On Fire

7. Maroon 5 – Sugar

8. Coldplay – Adventure Of A Lifetime

9. Jason Derulo – Want To Want Me

10. Ed Sheeran – Photograph

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР