Музикантът, съосновател и бивш лидер на Pink Floyd Роджър Уотърс

...
Музикантът, съосновател и бивш лидер на Pink Floyd Роджър Уотърс
Коментари Харесай

Роджър Уотърс към Путин: САЩ и НАТО нахлуват в други суверенни държави, но това не значи и вие да го правите

Музикантът, съосновател и някогашен водач на Pink Floyd Роджър Уотърс написа във Фейсбук отворено писмо до съветския президент Владимир Путин.

" Напоследък чета мнения в обществените мрежи, в които ме питат за какво съм писал на госпожа Олена Зеленска, а не на господин Владимир Путин? Много добър въпрос, веселя се, че го ми го задават, ето го (писмото).

"...На първо място, бихте ли желали войната да завърши? Ако отговорите с " Да, апелирам ", това незабавно ще улесни нещата. Ако бихте споделили " Руската федерация няма други териториални ползи с изключение на сигурността на рускоезичното население на Крим, Донецк и Луганск " (в оригинала Лубанск), това също би помогнало. Познавам хора, които считат, че желаете да завладеете цяла Европа, като започнете от Полша и останалите балтийски страни. Ако е по този начин, майната ви (If you do, fuck you), а всички ние ще можем да спрем да играем отчайващо рисковата игра на нуклеарни пилета, която наподобява е толкоз комфортна на ястребите от двете страни на Атлантическия океан ".

Уотърс прибавя, че в случай че бъде реализирано спокойно съглашение с Украйна, Русия би трябвало да обещае да не нахлува на никое място другаде. " Знам, знам, Съединени американски щати и НАТО нахлуват в други суверенни страни без каквато и да било причина или поради няколко барела нефт, само че това не значи, че вие би трябвало да го вършиме, вашето навлизане в Украйна ме изненада изцяло, това беше отвратителна нападателна война, предизвикана или не ", написа Уотърс.

Преди това музикантът съобщи, че счита президента на Съединени американски щати Джо Байдън за " военнопрестъпник ", тъй като " подклажда огъня в Украйна ". През септември Уотърс написа и две отворени писма до украинската първа дама Олена Зеленска. Той ѝ припомня, че Володимир Зеленски е пристигнал на власт, обещавайки да постави завършек на войната в Донбас, и я приканва да накара брачна половинка си да " постъпи вярно " и да стартира договаряния с Русия.

Олена Зеленская отговори на музиканта в Twitter: " Именно Русия атакува Украйна, разрушавайки градове и убивайки хора. Украинците пазят страната си и бъдещето на децата си. Ако откажем да се борим, на следващия ден ще ни няма. Ако Русия се откаже от войната, тя ще завърши. Трябва да помолите президента на друга страна за мир ", написа тя.

Преди броени дни Уотърс даде израз на гнева си, откакто два негови концерта, които трябваше да се състоят в полския град Краков, бяха анулирани поради провокирали вълна от рецензии негови изказвания за Русия, свързани с войната в Украйна.

Освен това, Градският съвет в Краков би трябвало да се произнесе тази седмица дали Роджър Уотърс да не бъде разгласен за " личност нон грата ". Градският консултант Лукаш Вантух прикани жителите на града да бойкотират концертите му.

Организаторът на концертите " Лайв нейшън Полска " написа през вчерашния ден в Туитър, че концертите, които бяха програмирани за април 2023 година в огромната спортна зала на Краков, са били анулирани, само че без да направи разяснения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР