Музикантът от АББА Бьорн Улвеус вярва, че изкуственият интелект ще

...
Музикантът от АББА Бьорн Улвеус вярва, че изкуственият интелект ще
Коментари Харесай

Изкуственият интелект ще създава по-добра музика от хората: Бьорн Улвеус от АББА

Музикантът от АББА Бьорн Улвеус има вяра, че изкуственият разсъдък ще може да композира по-добра музика от множеството хора след време, съобщава задграничната преса.

На конференция за нововъведенията в Мюнхен през предходната седмица той уточни, че всеки ден през отминалата към този момент 2022 година на стрийминг платформата Spotify са излизали до 100 000 нови песни и записи.

" Не смятате ли, че изкуственият разсъдък ще е в положение да композира по-добра музика от множеството от тези 100 000 песни на ден? Това ще се случи. Страхувам се, че ще се случи ", сподели Улвеус.

Софтуер, койт може да генерира елементи от песни автоматизирано, към този момент се употребява в музикалната продукция, главно като инструмент в помощ на композиторите.

Музикантът от легендатната тайфа се съмнява, че контролът върху качеството е сериозен. " Положил съм доста старания, с цел да се науча да пресявам плявата ". Когато композирали с Бени Андершон от АББА, " изхвърляхме към 95 на 100 от всичко, което пишехме ", сподели той.

 

 

Улвеус насочи и зов за поддръжка на Украйна по време на изявата си на конференцията, предава Българска телеграфна агенция. " Храбрите украинци се борят за свободата си ", сподели той. " Те не се борят единствено за себе си, те се борят и за нас ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР