Музикално-театралният спектакъл Адска комедия: признанията на един сериен убиец“ ще

...
Музикално-театралният спектакъл Адска комедия: признанията на един сериен убиец“ ще
Коментари Харесай

Малкович превзема театралната сцена във Варна

Музикално-театралният театър „ Адска комедия: признанията на един сериен палач “ ще бъде показан от 19:30 ч. във Фестивалния и конгресен център във Варна. В него взе участие артистът Джон Малкович, който влиза в ролята на серийния палач на дами от 70-те години на ХХ век Йохан „ Джак “ Унтервегер, предава Българска телеграфна агенция. 

Сюжетът се основава на документалната история за серийния палач. След като е наказан на пожизнен затвор в Австрия през 1976 година, Унтервегер издава през 1990 година своята автобиография под заглавието „ Чистилище “. Тя го трансформира в литературна звезда и интелектуалните кръгове на Австрия организират сполучлива акция за неговото освобождение, осведомят уредниците на събитието.

На сцената на Малкович партнират оперните певици Чен Райс и Сузане Лангбайн, които показват дамите в живота на героя му и интерпретират арии от Вивалди, Моцарт, Хайдн и Вебер, като всички тематики в тях са свързани с любовта и насилието. Музиката в спектакъла извършва оркестърът за барокова музика „ Виенска академия “, който е учреден от диригента му Мартин Хазелбьок.

„ Адска комедия: признанията на един сериен палач “ гастролира на международните подиуми по света към този момент над 10 години, оповестяват уредниците от Община Варна. Автор и режисьор е Михаел Щурмингер. Премиерата е на 3 май 2008 година в спектакъл Barnum Hall в Санта Моника с подзаглавие „ Съблазън и обезсърчение “. Джон Малкович се включва интензивно в работата върху окончателния вид на текста на Щурмингер и в подготовките.

„ Адска комедия “: признанията на един сериен палач “ е последното събитие от 31-вото издание на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ и е част от стратегия „ Интермецо “, която се реализира взаимно с Международния музикален фестивал „ Варненско лято “, напомнят от Община Варна. Проектът е подсилен от Министерство на културата и на Посолството на Съединени американски щати в България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР