Музикални партитури от филма Магьосникът от Оз“, писмо от бившата

...
Музикални партитури от филма Магьосникът от Оз“, писмо от бившата
Коментари Харесай

„Магьосникът от Оз“ и Джаки Кенеди: Ето какво ще бъде продадено на търг

Музикални партитури от кино лентата „ Магьосникът от Оз “, писмо от някогашната първа дама на Съединени американски щати Джаки Кенеди, и празнична картичка от 1980 година от английското кралско семейство с автограф от кралицата-майка ще бъдат продадени на търг, заяви Ройтерс.

Организатор на наддаването е къщата за редки ръкописи и подписи „ Лайън Харт отографс “.

Auction features items from ‘The Wizard of Oz,’ Jackie Kennedy, British royals
— CNA (@ChannelNewsAsia)
Две печатни партитури от „ Магьосникът от Оз “ (1939 г.) – „ Over the Rainbow “ и „ If I Only Had a Brain “, ще бъдат предоставени на търга от фамилията на артиста Рей Болджър, който играе ролята на Плашилото в класическата продукция . Очакват се цените им да стигнат надлежно сред 12 000 до 15 000 щатски $, както и сред 6 000 до 8 000 щатски $.

Търгът, който е най-големият провеждан от „ Лайън Харт отографс “ до момента, ще се състои на 1 ноември. За продажба ще бъде препоръчана и ваканционна картичка, издадена от кралското семейство през 1980 година и подписана от кралицата-майка. На фотографията, изобразена на картичката, тя е до дъщерите си - кралица Елизабет Втора и принцеса Маргарет.

Търгът ще включва също и писмо от брачната половинка на някогашния американски президент Джон Ф. Кенеди – Жаклин Кенеди, от 1987 година То е по отношение на проектите за „ Пенсилвания авеню “ и е подписано „ С деликатност, Джаки “.

Други забавни предмети в сбирката на „ Лайън Харт отографс “ са писмо от 1845 година на италианския композитор Джузепе Верди, в което той упреква британското сопрано Анна Бишъп в подкупване на неаполитанската преса, писмо от художника импресионист Клод Моне до търговец на творби на изкуството, както и подписан документ, датиращ отпреди нахлуването на Наполеон Бонапарт в Русия през 1812 година

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР