Музикалната сцена скърби заради тежка загуба. Почина певицата Мария Петрова,

...
Музикалната сцена скърби заради тежка загуба. Почина певицата Мария Петрова,
Коментари Харесай

Почина примата Мария Петрова

Музикалната сцена скърби поради тежка загуба. Почина певицата Мария Петрова, която бе по-известна като примата на остарялата градска ария. Тъжната вест оповестиха от нейното семейство.

" Благодарим ѝ за любовта, грижите и всеотдайността ѝ! Нейния дух, морал и образование ще бъдат безконечен образец за Нас. Обичаме те и ще ни липсваш безпределно! ", написаха околните на Мария, съобщи Факти.

През 2020 година Мария Петрова означи своя незабравим 80-годишен персонален празник и 25 години креативна активност на професионалната сцена. Към тях би трябвало да прибавим и нейните 30 години педагогическа активност в град Ловеч. Хиляди ловешки деца са научили своите първи житейски уроци точно под вещото управление на Мария Петрова в святата и духовна среда на българското учебно заведение.

В своята близо 30- годишна професионална активност като певица Мария Петрова в никакъв случай не е пропущала опцията да разпространява, утвърждава и възражда старите градски песни и шлагери. Не инцидентно тя е наричана Примата на старите градски песни и шлагери. Един незагиващ род, който продължава да вълнува огромна част от българите у нас и по света.

Мария Петрова има издадени седем компактдиска и осем аудиокасети, записала е над 100 песни, множеството от които по неин текст и музика, което още повече приказва за нейните високи човешки и професионални качества. Мария Петрова има редици награди от национални и международни състезания, конгреси, фестивали и други Носител е на званието „ Почетен другар на Истанбул “, заради извънредно огромния триумф, който има пред югоизточните ни съседи и осъществяванията ѝ както на български, по този начин и на турски език. Носител е на три златни медала за осъществявания в Москва, Русия. Носител е и на първа категория за реализатор от Министерството на културата. А също тя е първият притежател на премията „ Ловешки меч “, връчена ѝ през 2002 година

Поклонението ще е в неделя, 11 юни, от 12 часа в катедралния храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч, оповестяват от общината.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР