Музика и светлини. Студиото на Тази сутрин“ днес се потопи

...
Музика и светлини. Студиото на Тази сутрин“ днес се потопи
Коментари Харесай

Музика и светлини: Водещите нa bТV в горещите ритми на салсата в студиото на "Тази сутрин"

Музика и светлини. Студиото на „ Тази заран “ през днешния ден се потопи в горещите ритми на салсата. Инструкторите Илия Илиев и Ели Манолова от Paletro Dance Spot демонстрираха красивите стъпки на латиноамериканския танц и повишиха и настроението на водещите, които бяха увлечени в тях.

Водещата на bTV Мария Ванкова, показа, че в ученическите си години се е занимавала с съвременен балет, само че обожава салсата, като има и дребен любителски опит с нея.

Идеята за Винг Чун идва от жена – с цел да може по-слаб човек да се оправи с физически надминаващ я нападател

„ Салса, бачата, кизомба – всички тези обществени танци стават все по-популярни. Това е по този начин и в Източна Европа, и в България, тъй че се радваме на интерес – в школите и по заведенията “, разяснява Илия.

Той и Ели споделиха, че към този момент повече от десетилетие за занимават със салса и отдадено се стараят да дават повече на танца от себе си.

„ Барманството има доста общо с положителното домакинство и гостоприемството “, уточни той

Двамата инструктори демонстрираха първите стъпки за начинаещите в салсата, в които взеха присъединяване Мария Ванкова, Калоян Кюркчиев от спортната редакция на bTV и продуцентът и водещ Росен Цветков.

След това последваха танци по двойки, в които бяха включени и завъртания.

„ Тези танци са обществени и при тях има базови детайли, посредством които се вършат доста комплицирани комбинации. Винаги обаче в основата е едно и също, което разрешава непознати хора, които танцуват салса, от двата края на света, да се срещнат една вечер и да танцуват по този начин, все едно цялостен живот са танцували дружно.

Водещият на времето Борислав Лазаров следи танците на сътрудниците си и се пошегува, че е занаятчия на „ салсата “ – испанската дума за сос.

„ Приготвя се нормално с пюрирани домати, наложително има пикантна нотка – според от това дали човек обича по-люто, или не. Моята обичана е тази, за която не е нужна спомагателна топлинна обработка – назовава се „ пико де гайо “, подготвя се със зелени или с червени чушки, домати, кориандър – аз избирам магданоз. Върви с всевъзможни неща – изключително с тортила чипс “, разяснява Борислав Лазаров.

Мария Ванков пожела да ѝ покажат и по-сложните стъпки, а Калоян Кюркчиев дефинира салсата като забавен танц и добави, че може и да се запише за по-сериозно образование.

Още от демонстрациите в студиото - вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР