Музеят Метрополитън и американската телекомуникационна компания Verizon стартираха нов проект

...
Музеят Метрополитън и американската телекомуникационна компания Verizon стартираха нов проект
Коментари Харесай

Музеят "Метрополитън" с безплатни виртуални разходки и игри

Музеят " Метрополитън " и американската телекомуникационна компания Verizon стартираха нов план " The Met Unframed ", който съчетава изобразителните изкуства с геймърството, това оповестява уеб сайтът USA Today.

" Ще видите няколко цифрово изобразени галерии и близо 50 творби на изкуството от голямата сбирка на музея " Метрополитън ". Целта на културната институция е да даде опция за достъп до изкуство по време на пандемията.

Посетителите на TheMetUnframed.com могат с изключение на да преглеждат цифровите галерии, също по този начин да играят игри, които отклюват виртуално разнообразни детайли от творбите на изкуството. Игрите включват въпроси, свързани с любопитни обстоятелства, загадки и провокации, в които би трябвало да се усили даден обект и да се търсят детайлности и елементи в него.

Една от игрите, наречена " Анализ ", употребява така наречен инфрачервена и XRF консервация на сканирани картини от архива, която разрешава на по-любознателните да надникнат " под " рисунката и да прегледат скритите елементи и линии в добре познатата сбирка на " Метрополитън ".

" Нашата задача, още от основаването на The Met преди 150 години, е да свързваме хората с изкуството и концепциите, по този начин и посред им - нещо, което през последните месеци на изолираност и неустановеност, разбрахме, че е по-силно от всичко ", сподели Макс Холайн, шеф на музеят " Метрополитън ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР