Музей Албертина във Виена предлага този месец абстрактен експресионизъм. Изложбата

...
Музей Албертина във Виена предлага този месец абстрактен експресионизъм. Изложбата
Коментари Харесай

Най-добрите изложби в Европа тази седмица

Музей Албертина във Виена предлага този месец нереален експресионизъм. Изложбата " Пътища на свободата " показва произведения на художници от Нюйорската школа като Джаксън Полък и техни сътрудници от Европа като австрийката Мария Ласниг. Художниците отхвърлят фигуративното показване и избират коренен метод към формата, цветовете и материала като израз на самостоятелната си независимост.

Музеят Орсе в Париж води посетителите на странствуване из творчеството на Едвард Мунк. Представени са 100 негови произведения. Изкуството на норвежкия художник не може да се ограничи до фамозната му картина " Викът ".

Страховете на Мунк могат да се видят в криволичещите линии на неговите композиции, картини, офорти, литографии и дърворезби, както и в ярките, динамични цветове, които употребява.

Мадрид пък може да се похвали с " Маргарита Азурдия. Маргарита Рита Рика Динамита " – първата монографична галерия в Европа на гватемалската художничка, основна фигура в културата на Централна Америка през XX век. Името на изложбата е отпратка към няколкото псевдонима, под които тя работи. Нейното антисистемно и феминистко мислене се сблъсква с консервативните възгледи на съвременниците ѝ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР