Mutua Madrid Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Рафаел Надал 6-2, 1-6,

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Рафаел Надал 6-2, 1-6,
Коментари Харесай

Бъдещето е в сигурни ръце: Алкарас е първият тийнейджър с победа над Надал на клей


Mutua Madrid Open, четвъртфинал
Карлос Алкарас – Рафаел Надал 6-2, 1-6, 6-3


Карлос Алкарас победи Рафаел Надал с 6-2, 1-6, 6-3 в упования с максимален интерес четвъртфинал на Мастърса в Мадрид. Точно година и един ден, откакто играха между тях точно на 18-ия рожден ден на младока, двамата още веднъж излязоха на „ Маноло Сантана “ и Алкарас ясно сподели, че доста неща са се трансформирали от момента, в който завоюва единствено 3 гейма.

Още преди мача Надал сподели, че съгласно него младият му съотечественик е любимец и е в по-добро положение сега. Е, на корта Карлитос удостовери думите му, с цел да се трансформира в първия младеж с победа над Рафа на клей. Той поставя и завършек на серията на Надал от 25 следващи триумфа против сънародници.

Алкарас се трансформира в най-младия полуфиналист в историята на шампионата в Мадрид, а тази победа е 26-а за него през 2022-а.

Освен загубата преди година той бе изгубил от Надал и на полуфиналите в Индиън Уелс. Трето следващо проваляне обаче не бе в проектите на суперталанта. Той изигра страховит мач, в който нападателната му игра донесе 37 уинъра по отношение на 31 непредизвикани неточности. На собствен ред 21-кратният първенец от Големия шлем реализира 10 печеливши удара и направи двойно повече неточности.

Алкарас показва забележителна успеваемост при възможностите за пробив, реализирайки 4 от 5 по отношение на 3 от 9 за някогашния №1. Наградата за него е нов мач против легенда – на полуфинал го чака първа среща със международния №1 Новак Джокович.

В първия сет Алкарас бе на необикновено равнище като осъществя 19 уинъра. В същото време Надал имаше проблеми да откри своята игра, както и с интензитета в дейностите на противника. Надал реализира рибрейк след позволения пробив в откриващия гейм на мача,но мощните удари от дъното на корта в композиция с ефикасни къси топки доведоха до нови два пробива в интерес на Карлитос.

Очаквано 36-кратният Мастърс първенец не се паникьоса и стартира да подвига равнището като в това време разумно Алкарас стартира да позволява повече неточности. Тийнейджърът се измъкна от 0/40 при 1-1 във втория сет, а в идващия гейм се нуждаеше от медицински таймаут за травма в глезена. Ситуацията на корта несъмнено се промени като Надал завоюва 20 от последните 22 точки в сета, с цел да вкара мача в трета решителна част.

В нея по-свежият младок нанесе удара си с пробив за 3-1, а до края на мача не трепна, печелейки подаванията си.

За Алкарас това ще бъде трети полуфинал на равнище Мастърс 1000. Той усилва и серията си на пет следващи победи против противници от топ 10.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР