Mutua Madrid Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Карен Хачанов 6-4, 7-5Карлос

...
Mutua Madrid Open, четвъртфиналКарлос Алкарас – Карен Хачанов 6-4, 7-5Карлос
Коментари Харесай

Алкарас запази перфектния си актив срещу Хачанов


Mutua Madrid Open, четвъртфинал

Карлос Алкарас – Карен Хачанов 6-4, 7-5

Карлос Алкарас продължи отбраната на купата в Мадрид след победа над международния №12 Карен Хачанов. Испанецът бе в сложна обстановка, откакто изоставаше с 2-5 във втория сет, само че реализира впечатляващ поврат. По този метод Алкарас продължава да няма изгубен сет против Хачанов след три изиграни мача посред им.

Следващото предизвикателство пред възпитаника на Хуан Карлос Фереро ще бъде Борна Чорич или Даниел Алтмайер.

Алкарас пласира повече асове (5-1) и уинъри (31-18), като в това време записва по-нисък брой непредизвикани неточности (6-7). Шампионът на US Open завоюва 77% от точките си на първи сервис (37/48) и оползотвори три от шестте си шанса за пробив (50%), до момента в който Хачанов осъществя единствено един от своите пет брейкпойнта (20%).

Началото бе равностойно, като в първите шест гейма и двамата съперници бяха доста солидни на сервис. Впоследствие обаче отлично воле на мрежата, последвано от непредизвикана неточност на Хачанов, даде на Алкарас три следващи брейкпойнта. Първите два бяха пропуснати след топки в навън, само че по-късно испанецът пласира неспасяем форхенд уинър по диагонала и проби за 4-3.

Хачанов имаше опция незабавно да върне брейка, само че сервисът на Алкарас го измъкна от сложната обстановка. Руснакът изпрати ретур в навън, а малко по-късно испанецът пласира втория си ас в мача и се приближи на гейм от спечелването на сета. Първият подложен стигна до сетбол, откакто реализира поврат от 40-0. Хачанов обаче отговори с отлична офанзива „ сервис-мрежа “ и резервира интригата, намалявайки резултата на 5-4.

Алкарас стигна до нов сетпойнт след сервис в тялото, който неговият конкурент не съумя да отрази. Испанецът пропусна шанса след слайс в навън, само че незабавно по-късно изненада Хачанов със „ сервис-воле “. Третият опит се оказа благополучен за първенеца и той завърши сета при 6-4 след безмилостен форхенд, с който Хачанов не съумя да се оправи.

В началото на втората част грешките на Алкарас зачестиха, до момента в който неговият конкурент стартира да се показва доста по-добре в отбранителен проект. Хачанов записа първия си пробив в мача, пристигнал след форхенд в навън на испанеца, и по този метод поведе с 3-1. Впоследствие международният №12 натрупа още по-сериозен задатък, като реализира поврат от 0-30 и затвърди брейка.

Ситуацията бе на път да стане още по-тежка за Алкарас, само че испанецът избави два брейкпойнта и понижи резултата, преди Хачанов да възвърне разликата от три гейма при 5-2.

Сетът изглеждаше решен, само че Алкарас нямаше желание да остава на „ Маноло Сантана “ по-дълго от нужното. Световният №2 увеличи доста качеството на първи си сервис, като в това време офанзивите му с форхенд още веднъж започнаха да основават съществени проблеми на Хачанов. Това оказа помощ на първенеца да реализира впечатляващ поврат, като даде единствено осем точки в идващите пет гейма и по този метод победи с 6-4, 7-5 след 1 час и 50 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР