Мутри потрошиха заведение, премиерът прекрати каспийската си мисия и се

...
Мутри потрошиха заведение, премиерът прекрати каспийската си мисия и се
Коментари Харесай

Премиерът разпореди! И се взеха мерки

Мутри потрошиха заведение, министър председателят приключи каспийската си задача и се върна да вкара ред - незабавно " разпореди " на Министерство на вътрешните работи да вземе ограничения - и те вземат, кво да вършат завалиите. Отишли до заведението и взели ограниченията, с които се сипват питиетата.

Хубавото на нашата страна е, че като има някакъв проблем, министър председателят дава " предписание ". Тези разпоредби нормално имат частична или различна адекватност - заповедта съставлява или покана за осъществяване на нещо, което е трябвало да стане снощи; или изцяло случайно разпореждане в ето подобен дух: " неотложно да се поправи това безсрамие, хората не са длъжни да търпят неволи поради това, че някой не си е приключил работата! "  

Също така хубаво е, че министър председателят напълно не се тормози да мята такива разпоредби. Какво като са полуадекватни? По тия въпроси той има тънката сензитивност на тапир. Изобщо по никакъв метод не му е неловко да разпореди нещо, което би трябвало да произтича от функционалностите и характерностите на съответната институция. Заповедта си е заповед, нищо че е изначално обвързване на институцията. Произволната заповед - " виж там, опревете нещата незабавно! " - също си е заповед и би трябвало да се извършва! 

Но най-хубавото от всичко това е, че след такова " предписание " виновните фактори в действителност се разтичват и извършват, нещата се случват и хората се стараят да го създадат, тъй че да може да се опише по малкия екран и господарят да е удовлетворен, че инак неприятно! 

В източните концепции за взаимно общуване на доста единици хора една от високите полезности на съзнанието е да бъдеш заслужен за мястото, което заемаш, колкото и да е малко то. Да бъдеш " дребното винтче в огромната машина " - това е нещо, към което се стреми всеки " елементарен " китаец да вземем за пример. Е, с цел да работи тая машинария, има потребност и от смазка - и това е ролята на корупцията, която укрепва връзките сред дребните, огромните и още по-големите винтчета в машината. Все някой би трябвало да намаже, нали по този начин! 

В други азиатски модели пък е извънредно значима фигурата на султана/императора/падишаха. Статутът на полубог за държавниците в тези султанати е така витално нужен, че хората в някакъв миг може да не помнят и да дишат, в случай че не им заповяда господарят. 

Точно от такава страна долетя Бойко Борисов, с цел да се разпореди строго, само че заслужено - немедленно да се вземат ограничения против произвола, беззаконието и връщането на мутренските времена! Министър-председателят беше на публично и гръмко посещаване в Туркменистан, където щеше да приказва с съветския министър председател Медведев за " Белене ", само че съществени медии оповестиха омерзено, че това е подправена вест и скандал! Нямало да приказва за " Белене ". 

На другия ден същите съществени медии оповестиха - към този момент под формата на позитивна нефалшива вест, че Борисов е разговарял с Медведев тъкмо за " Белене " - и сложил такива и такива условия!

Евала! Почувствахме сериозността на обстановката и нейното развиване. 

Ще има отново разпоредби и ограничения в незабавен порядък!

Дано единствено не стигнем отново до арбитраж за " Белене ", че доста дебела стана към този момент сметката...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР