Мутренските години се завръщат. Такова мнение изрази легендарната барета №13

...
Мутренските години се завръщат. Такова мнение изрази легендарната барета №13
Коментари Харесай

Легендарната барета №13 Ст. Саладинов за Братя Галеви, Карамански, Белите брези и връщат ли се мутрите 


Мутренските години се завръщат. Такова мнение изрази именитата барета №13 Стоян Саладинов в ефира на Нова тв.

Саладинов е някогашна барета, а по-късно става и инструктор по бойни изкуства на командосите от Специализирания отряд за битка с тероризма. Саладинов споделя истории, които сме виждали единствено по филмите, само че разликата е, че в този случай те са изцяло същински.

„ 16 години бях офицер от Държавна сигурност, играч на „ Левски Спартак ” по битка, самбо и джудо. Когато се отхвърлих станах основен инструктор на Специалния отряд за битка с тероризма ”, споделя Саладинов.

Володя Стоянов е бил похитен

" Володя Стоянов беше похитен и мутри го държаха една седмица в един ресторант, да им пее. На индивида косата бе опадала ", спомня си една от случките в кариерата си Саладинов.

" Аз влизам в ресторанта. Поканили са ме другари от Петрич. Володя Стоянов пее. Спира да пее и споделя: А в този момент внимавайте. В ресторанта влиза индивидът, който където и да влезе мутрите лягат по очи. Беше по този начин. Където влезехме, всичко лягаше по очи. И вдигнат ли ни, значи, че ще ги намерим ", описа още той.

Баретата описа и за различен случай от живота си като барета

" Миналата седмица пристигна едно хубаво момче. Казва: Бате, несъмнено помниш по какъв начин ме бяха отвлекли посока Витиня. Там прикрит в землянка. Аз персонално го освободих това дете и го предадох на родителите. Това дете, към този момент мъж и той има дете. До третата година от напрежението родителите му умряли и той минал през раково заболяване.

Дойдох особено да ти се обадя, да те прегърна. Детето е било отвлечено за откуп. Това е било преди 20 години ", спомня си Саладинов.

Васил Илиев, Георги Илиев, Фатик и Карамански

" Познавах ги. Може би преди месец видях младежи на 15-16 години. Пише на тениската ВИС. Защо родителите не им обяснят, че по това време, когато бяха Карамански, Илиеви, отвличаха хора, изнасилваха. Толкова е грозно. Като видя, откачам. Това ли са кумирите на бъдещото потомство?

На това ли ще учите децата си, да станат мутри. Това ли му даваш като образец. Бащите им идваха при мен да реват - отвлякоха ми дамата, отвлякоха ми детето. А в този момент детето носи тази фланелка, искаш да се върнат тези ли? ", чуди се яростно Саладинов.

Попитан по какъв начин по този начин барети и хора от силовите ведомства са станали след това нарушители, той сподели следното:

" Аз имам трима внука, две дъщери. Живеят в един дом, възпитаваш ги по един и същи метод, резултатът ще е друг. Връщам се към моите командоси, които бяха при мен. Аз съм им бил идеолога, треньора, давам душата си. Вдигат ме по паника, отивам с тях и се връщам с тях. На всичките им знам рождените дни, на децата им, ние живеехме дружно, затворено общество.

Ангел и Пламен Галеви, бяха страхотни, разчитах на тях. Като ни подвигнаха по паника, имах право да предпочитам. Казват каква е задачата, постоянно избирах тях, тъй като бяха смели. Виждах ги какво вършат по време на подготовка. В един миг споделиха: Бате напущаме. Това към този момент е ценностна система, лакомия ".

" Има дотам лакомия, че не мисли и се продава. Продаваш си душата, а тя е най-важното ", прибавя той.

Имало ли е опити и той да бъде изкушен да мине към тъмната страна на закона

" Опитаха се да ме изкушат. Познавах ги персонално, с всеки съм се борил. Косьо Самоковеца го пазеха мои момчета. Те пристигнаха при мен като индивиди, споделиха, че 6 $ им е заплата, а той дава 600. Затова отидоха при него.

Разхождам се на Боровец, стопира огромен джип, виждам две от моите момчета. Отиваме в едно заведение, а там Косьо Самоковеца. Той ми вика: Абе какъв човек си, тези хора единствено за тебе приказват. Ако искаш, ще ти дам тройно, петорно, колкото искаш, в долари, ела при мен да ги търенираш.

Всичко поемам, единствено ти да си. Аз му отвърнах: Заклевам се, Косьо аз съм дал клетва в децата си и внуците си, ще ви спукам. Веднага те разфасовам, единствено да ме дигнат. Имах и от други такива предложения. Не всичко е пари ", спомня си Саладинов.

Случаят Белите брези

" Мене ме убиха там по документи. Всеки се ражда и умира по веднъж. Аз многоп пъти. Една от моите смърти, разгласен на първа страница на вестника, единия от убитите е барета номер 13.

Аз бях номер 13.

" Командос да си не е бизнес, бяхме еднообразно небогати. Карах една таратайка и ауспуха ми бе паднал. Индианеца имаше доста хубави принадлежности. Помолих го да ми помогне. При нас, каквото и да правиш, радиостанцията е при нас. Христо Билев беше новобранец. И слушам 13-ти вземи двама души, отидете в Белите брези и застанете начело ", спомня си за съдбовния ден баретата.

" Някаква среща ще се организира. Тръгваме да излизаме - аз, индианеца и Ицето, и виждам заместник-началника на портала. Вика ми: Къде бе? Казвам му, че отиваме да охраняваме някаква среща. Да видиш какво е ориста. Взе ми радиостанцията, отиде и не се върна ", споделя още Саладинов.

На погребението не пускат началниците на Министерство на вътрешните работи да влязат в погребалния дом

" Колкото и началниците да са отговорни, че не са обяснили задачата, и баретите имат неточност че са стояли дружно. Трябвало е единия да стои пред входа, другия на площадката, другия пред вратата. Така се пази, написа го в учебника. Те са стояли тримата. Ицето, в случай че ме слуша, може да ми се разсърди.

Едно дете ги е видяло, че те са цивилни, само че с автомати и бронежилетки. Обадило се е в полицията, и те са изпратили. Този, който ги разстреля, аз съм го обучавал. Той отива, влиза и почва да стреля. Ако беше един човек стоял начело, щеше да каже: Здрасти, брато, ние сме. А в този момент? ", изрази страдание Саладинов

Алексей Петров

" Много добре се познавах с него. За починал или положително, или нищо. Не желая да разясня ", сподели Саладинов.

Наръгването на Багата

" Беше след 12 часа, 2 часа. Обадиха ми се, че мой първенец е наръган. После ми се обадиха да не пристигам, че няма да оцелее. Аз споделих да не се изключва нищо. Аз съм индивида, който споделих, не може да е починал, пристигам да видя. Ако някой би трябвало да изключи системите, аз ще съм.

Държаха го два месеца в медикаментозна кома. Само мен ме пускаха.

Когато влизах, ми споделяха, че ме чува. Аз го галех по главата и му говорех. Той, всичко в машини. Разбирах, че ме чува, тъй като му се ускоряваше пулса, Обещавах му, че ще стане първенец, ще упражняваме отново, и го направихме ", напомня си кошмара Баретата.

В тези дни Саладинов води семинари за самоотбрана.

" Идват всевъзможни хора. Най-различна възраст, специалности. Аз им споделям: Не се бойте хора, това е шанса на нарушителите, в случай че не покаже никаква опозиция, ставаш жертва. Ако удариш, викаш, имаш късмет ", изяснява по какъв начин елементарните хора може да реагират при заплаха.

За край Саладинов сподели, че ще направи всичко за България и желае след кончината си да бъде заровен в Долни към, селото, което в никакъв случай не е било под турско иго. " Няма да предадем България, в никакъв случай. Не знаят защо става на въпрос ", зарече се той. Блиц

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР