Мускулните крампи са едни от най-честите проблеми с мускулатурата, които

...
Мускулните крампи са едни от най-честите проблеми с мускулатурата, които
Коментари Харесай

Ето как да се справим с честата поява на мускулни крампи

Мускулните крампи са едни от най-честите проблеми с мускулатурата, които могат да зародят и са изключително мъчителни. Болката може да е доста мощна, а схващането да бъде извънредно. Крампите могат да настъпят когато и да е, изключително през нощта или при натоварена физическа активност.

Според клиника „ Майо “ един от най-хубавите и сполучливи способи за облекчение на крампите. Масажирането може да помогне при разтягането на мускула или пък схващането.

Тежките мускулни крампи могат да се облекчат от време на време единствено с инжекции. Затова е значимо да потърсите лекарска помощ, в случай че тези крампи станат чести и се появяват изключително през нощта. По-леките схващания могат да се облекчат с топъл компрес. След него, можете да приложите и леден, а по-късно и масаж. Редуването на двата компреса и масажа е един от известните и ефикасни способи за облекчение на схващанията.

Как можете да предотвратите появяването на схващанията?

Причините за тяхната поява могат да бъдат доста и от най-различен темперамент. Обикновено се състоят в тежки тренировки, физическа работа или извършения. За да избегнете сходни схващания, би трябвало да наблюдавате кои действия ги предизвикват и да ги спрете. Ако натоварването е допълнително на работа, то е добре да загреете мускулите, преди да отидете. Същото го направете и след работа или подготовка. Това упражнение е изключително значимо за самите мускули, защото им оказва помощ да се възстановят.

Важно е да не упражнявате незабавно след хранене, тъй като това е една от аргументите за появяването на схващания. Наблегнете на храни, богати на калий и магнезий. Тези минерали са изключително значими за мускулната и нервната активност. Можете да приемате магнезия и като добавка.

Добрата хидратация също е различен основен детайл от естественото действие на тялото. Недостигът на течности може да докара до понижени електролити, което води до нарушение на мускулната работа.

Вече споменахме магнезия и че можете да го намерите като добавка, само че също по този начин той се съдържа и в разнообразни храни. Сред тях са тиква, тиквени семки, ядки, семена, риба, тъмнозелени листни зеленчуци, сушени плодове, черен шоколад, пълнозърнести храни и млечни артикули. Важно е да го приемате, освен поради мускулите си, само че и нервната система, както и вярната функционалност на мозъчната активност. С магнезият ще можете да помните и работите с мозъка си по-добре, а и да се предпазите от разнообразни заболявания на мозъка.

Мускулните схващания са чест проблем, само че когато се третират в точния момент, те могат да се избегнат. Важно е при първата поява на такива схващания, да вземете ограничения, а не да чакате. Те може моментно да минат, само че с времето ще станат още по-чести и съществени. Затова не чакайте, а вземете навреме нужните ограничения.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР