Мушкатото е ярко живо украшение за вашия дом. Това растение

...
Мушкатото е ярко живо украшение за вашия дом. Това растение
Коментари Харесай

Подрязване на мушкатото за буен и красив цъфтеж

Мушкатото е блестящо живо бижу за вашия дом. Това растение е толкоз известно заради своята хубост и лесна грижа.

Мушкатото се радва на обилие от цветове, тъй че всяка стопанка може да си избере подходящ вид и нюанс. За разлика от доста други цветя, мушкатото елементарно се вкоренява не само навън, само че и в саксиите за цветя.

В допълнение към естетическия му тип, то има и защитни функционалности: доста нездравословни инсекти не харесват аромата му.

Въпреки простотата за развъждане на това растение, би трябвало да се съблюдават някои правила. Ако желаете да цъфти по-често и по-буйно, не трябва да оставяте растежа на растението на самотек.

Подрязването на мушкатото е доста значима процедура, която разрешава да се образува по-плътна, обемна и симетрична корона с огромни буйни цветове.

Ако това растение живее в дома ви от доста години и забелязвате, че цветовете му са станали слаби и дребни, научете се по какъв начин да се грижите вярно за него.

Подрязване на мушкатото: Основни правила

За правилното подрязване би трябвало да имате поради типа на цветето. То може да бъде многогодишно и едногодишно. Едногодишното растение не е належащо да се подрязва. Това би трябвало да се направи единствено с цел да се промени формата на растението.

Многогодишното мушкато се нуждае от резитба 2 пъти годишно – напролет и есента. Подрязването освен акцентира външния му тип, само че и способства за появяването на огромен брой огромни съцветия и усилва продължителността на цъфтежа им.

Не забравяйте да разгледате характерностите на типа мушкато. То може да има малко основно стъбло, разширяващо се по ширината ниско над земята, може да има падащи клони и може да пораства нагоре заради високото му стъбълце. Не можете фрапантно да променяте формата на короната посредством подкастряне. Опитите да извършите това могат да доведат до гибел на растението.

Основната цел на резитбата на безусловно всяко растение, както шубрак и дърво, е изтъняването на короната. Това води до по-добра вентилация, повече влага и слънчева светлина. За това „ освобождение “ от ненужни издънки е належащо да се отстранен всички клони, ориентирани във вътрешността към короната, давайки независимост единствено на тези, които растат на открито.

С вярното и навременно подкастряне можете да постигнете нескончаем и избухлив разцвет.

Режещият инструмент би трябвало да е изострен и чист. Ножът или ножицата би трябвало да се дезинфекцират с вряща вода, алкохол или специфичен антибактериален сътрудник. Ръцете също би трябвало да бъдат чисти, тъй че инфекциите от други растения да не попаднат в цветето.

Мястото, където се е случило подрязването ( “раната ”), би трябвало да бъде намазана с въглен или поръсена с канела на прахуляк. За да подновите силата на стъблото след подрязването, не забравяйте за подхранването. Мушкатото обича азотни торове.

Вижте още: Ето какво ще се случи в дома ви, в случай че сложите оцет и сол на пода

Подрязване на мушкатото през есента

Мушкатото цъфти през лятото, когато всички растения оживяват и се радват на зеленина и цвят. През есента растението избледнява и изпада в зимен сън. След изсъхване на последните съцветия и преди началото на зимата, е належащо да се подготви растението за идния сън.

В никакъв случай есенното подкастряне не би трябвало да се прави сред декември и средата на февруари, когато сърцевината е изключително слаба.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР