Мусаките по принцип биват да вида - изядени и изядени

...
Мусаките по принцип биват да вида - изядени и изядени
Коментари Харесай

Една по различна мусака

Мусаките по принцип биват да типа - изядени и изядени още по-бързо, само че тази е друга, тя свършва безусловно за секунди

Необходими Продукти

● картофи - 500 г
● масло - 30 г
● моркови - 5 бр.
● праз - 2 стръка
● кайма - 500 г
● кашкавал - 150 г
● яйца - 4 бр.
● сметана - 200 мл
● черен пипер - на усет
● сол - на усет
● галета - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Измийте и сварете картофите в подсолена вода до цялостна подготвеност. Прецедете и оставете да се охладят.

Почистете праза и морковите, нарежете на дълги ленти. Поставете морковите във вряла вода и бланширайте за 5 минути, след което прибавете и праза и оставете за още 5 минути да се бланшират, прецедете и оставете встрани.

Разтопете маслото и запържете в него каймата при непрестанно бъркане, до момента в който покафенее и стане на гранули, поръсете с черен пипер на усет. Обелете и нарежете на шайби картофите, подредете ги на дъното на намаслена тава, поръсете с черен пипер и сол на усет.

Настържете 1/3 от кашкавала и разпределите запържената кайма върху него. Настържете втората третина от кашкавала върху нея. Разпределете бланширания зарзават отмерено и настържете последната 1/3 част от кашкавала.

В купа разбийте яйцата, налейте сметаната и разбъркайте, посолете и поръсете с черен пипер на усет. С получената примес залейте отмерено мусаката, от горната страна поръсете с 1 с.л. галета. Поставете тавата в авансово нагрята на 180 градуса фурна и печете за към 45 минути.

Много вкусна и друга мусака!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР