Мултифункционалният финландски национал Пири Соири е първото зимно попълнение на

...
Мултифункционалният финландски национал Пири Соири е първото зимно попълнение на
Коментари Харесай

Национал на Финландия е първият нов в отбора на Петев

Мултифункционалният финландски национал Пири Соири е първото зимно попълнение на българския треньор Ивайло Петев в румънския му отбор Университатя (Крайова), оповестява вестник jurnalulolteniei.ro.

Соири, който досега носеше екипа на ХИК Хелзинки, към този момент дойде в Румъния и ще подпише с тима на Ивайло Петев до дни. Футболистът е на 29 години и отива в Бание на позицията десен бранител, само че също по този начин е играл като централен защитник, отбранителен халф и десен външен халф.

Той идва като свободен сътрудник, защото договорът му с финландския първенец изтече. Ако не бъдат открити проблеми по време на медицинските прегледи, той ще бъде показан до дни. За ХИК има 39 мача, 3 гола и 4 асистенции. Освен във финландското състезание, той е играл в Австрия за Адмира Вакер и в Дания за отбора на Есбиерг. А за националния тим на страната си има 43 мача и 7 гола.

Университатя (Крайова) се събира на първа подготовка на 3-и януари и незабавно по-късно отпътува на лагер в Турция, защото пролетния дял на румънската Лига 1 стартира на 21-и януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР