Мултидисциплинарен екип от кардиохирурзи и коремни хирурзи на болница ,Сърце

...
Мултидисциплинарен екип от кардиохирурзи и коремни хирурзи на болница ,Сърце
Коментари Харесай

Лекарски екипи извършиха спешна операция за отстраняване на далак и аортно клапно протезитане

Мултидисциплинарен екип от кардиохирурзи и коремни хирурзи на болница,Сърце и Мозък`, Плевен извърши комплицирана интервенция за по едно и също време премахване на далака и аортно клапно протезитане по неотложност при пациент с бактериална зараза на аортна клапа и цирей в далака.

„ Пациентът постъпи при нас откакто в началото е лекуван в друго лечебно заведение във връзка неспецифични недоволства, само че без резултат. След приема му в,Сърце и Мозък` незабавно са назначени високоспециализирани проучвания и е сложена диагноза бактериален ендокардит със септичен инфаркт на далака. Поради спешността на обстановката и изключителната трудност, след разискване с сътрудниците взехме решение двата екипа да работят по едно и също време - кардиохирурзите трябваше да протезират аортната клапа, а коремните хирурзи - да отстранят слезката ", изясни доктор Цветомир Иванов от Клиниката по онкологична и обща хирургия.

Интервенциите минават безпрепятствено и пациентът се възвръща без затруднения.

Оперативните процедури, осъществявани от два или повече екипа, са към този момент рутинна процедура в лечебни заведения,Сърце и Мозък`. Мулдисциплинарният метод понижава травматичността у пациента и кръвозагубата по време на интервенцията е по-малка. Пациентите се възвръщат по-бързо и болничният престой се съкратява, а това е от главно значение за реализиране на високи резултати в актуалната медицина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР