Mubadala World Tennis Championship, четвъртфиналСтефанос Циципас – Камерън Нори 6-1,

...
Mubadala World Tennis Championship, четвъртфиналСтефанос Циципас – Камерън Нори 6-1,
Коментари Харесай

Циципас откри турнира в Абу Даби с успех над Нори


Mubadala World Tennis Championship, четвъртфинал

Стефанос Циципас – Камерън Нори 6-1, 6-4

Стефанос Циципас се класира за полуфинала на демонстративният шампионат в Абу Даби след чиста победа над Камерън Нори. След доста мощния първи сет гръцкият тенисист си разреши известно разпределяне във втория, само че все пак не разреши на съперника си да сервира изненада.

Утре Циципас ще се изправи против Каспър Рууд, до момента в който Нори ще играе против Андрей Рубльов или Борна Чорич в плейофа за пето място.

Нори имаше лек превес във връзка с асовете, само че за сметка на това направи четири двойни неточности среу нито една на Циципас. Шампионът от Мастърса в Монте Карло завоюва 85% от точките си на първи сервис (28/33) и осъществя три от десетте си шанса за пробив (30%), до момента в който Нори не съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Циципас стартира доста нападателно мача и стигна до ранен пробив, след коойто натрупа удобен задатък от 3-0. Вторият гейм бе най-интригуващият в мача, като Нори избави три брейкпойнта преди неговият конкурент въпреки всичко да реализира задачата си. Силната серия на международния №4 можеше да продължи, само че в четвъртия гейм Нори отрази точка за пробив и редуцира пасива си.

Британецът можеше да върне интригата, само че пропусна брейкпойнт и Циципас възвърне разликата от три гейма при 4-1. Гръцкият тенисист продължи да управлява разиграванията с отлични офанзиви от главната линия и стигна до нов пробив, спечелвайки безапелационно сета с 6-1.

Втората част бе много по-равностойна, като Нори усъвършенства доста играта си в нападателен проект и в първите осем гейма никой от двамата не стигна до опция за пробив. Впоследствие Циципас пропусна два следващи брейкпойнта, само че при третата опция, която се откри пред него, изненада британеца с чудесно излизане на мрежата и реализира поврат за 5-4. Гъркът не пропусна опцията да сервира за мача и приключи със сервис гейм на нула, оформяйки крайното 6-1, 6-4 след 1 час и 22 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР