Мрежата от контролни органи, координирана от Европейската комисия и под

...
Мрежата от контролни органи, координирана от Европейската комисия и под
Коментари Харесай

Онлайн абонамент? Mastercard, VISA и American Express промениха правилата

Мрежата от контролни органи, координирана от Европейската комисия и под управлението на датския омбудсман на потребителите, изиска от Mastercard, VISA и American Express да вкарат серия от промени в своите правила, с цел да подсигуряват, че търговците дават ясна информация на потребителите, когато те правят заплащане, включващо периодически абонаментни такси, заяви Европейският потребителски център.

В хода на тази акция American Express вкара по-строги правила за търговците, в това число задължението за изпращане на напомнящо уведомление за първата абонаментна такса. Mastercard и VISA пък отидоха още по-далеч, като в детайли инструктираха в кой прозорец търговците да демонстрират информацията за абонаментните заплащания, с цел да избегнат заобикаляне на разпоредбите. По-конкретно, те се споразумяха - както е предложено от органите за отбрана на потребителите - по отношение на задължението на търговците постоянно да дават информация за повтарящите се абонаментни такси също в прозореца, където потребителите вкарват информацията за кредитната си карта за първата си покупка или експериментален интервал, който поставя началото на абонамент.

Mastercard : Търговците към този момент би трябвало да разкриват изискванията за абонамент по едно и също време с настояването за данните от картата. А точно: Цената, която ще бъде таксувана; Честотата на таксуването; Ако е подходящо, изискванията на пробния интервал, в това число всички първични такси, продължителността на пробния интервал и цената и честотата на идващите заплащания.
 $20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно
$20 на месец: платеният абонамент на Twitter може да нарастне фрапантно

Сделката за $44 милиарда би трябвало някак да се избие.

VISA: От началото на 2023 година търговците би трябвало да подсигуряват, че продължителността на всеки експериментален интервал, въвеждаща оферта или промоционален интервал, както и сумата на транзакциите са ясно показани както на уеб страницата, където се изискват и вкарват идентификационните данни на картата, по този начин и на екрана за заплащане. В сумите на транзакциите, които би трябвало да бъдат показани, е належащо да са включени съответно дължимата сума все още на покупката (дори в случай че е нула), както и сумата и закрепената дата или период, дължими за всяка повтаряща се транзакция.

American Express : Търговците би трябвало ясно да разкриват всички основни условия на офертата, в това число и обстоятелството, че повтарящите се такси за фактуриране ще продължат, до момента в който това не бъде анулирано от притежателя на картата. Ако това включва въвеждаща оферта, те би трябвало да изпратят на притежателя на картата документално напомнящо уведомление, преди да подадат първата такса за от време на време фактуриране, с цел да може той да разполага с рационален интервал от време за отменяне.
 Абонамент за хотел - новият тренд в хотелиерския бранш?
Абонамент за хотел - новият тренд в хотелиерския бранш?

Какво съставлява концепцията и ще има ли триумф

Каква е повода за измененията?

Около 10% от потребителите на Европейски Съюз и Обединеното кралство е поръчвал от електронен магазин на ниска цена артикул или услуга, единствено с цел да разбере по-късно, че е бил измамен да подписа безценен месечен абонамент. Това се дължи на манипулативни онлайн техники, които карат потребителите да имат вяра, че просто се съгласяват с безвъзмезден експериментален интервал или доста евтина оферта, до момента в който в действителност - без да го осъзнават - те се съгласяват с абонамент, за който от време на време ще бъдат таксувани. Често информацията по отношение на периодическите заплащания е изцяло пропусната или скрита посредством информация с дребен шрифт. Покупките най-често включват козметика, мобилни телефони, разнообразни услуги. Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз — Директивата за платежните услуги и Директивата за нелоялните търговски практики — потребителите би трябвало да бъдат осведомени за съответната сума на платежните интервенции и не би трябвало да бъдат подвеждани.
 Land Rover към този момент предлага нов автомобил
Land Rover към този момент предлага нов автомобил " по абонамент "

До 2025 година в Съединени американски щати и Европа 10% от всички продажби ще бъдат по такава схема
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР