Мрежа от български трафиканти на кокаин старателно е избрала банка

...
Мрежа от български трафиканти на кокаин старателно е избрала банка
Коментари Харесай

Българската мафия старателно е подбрала Креди Сюис: Швейцарската прокуратура

Мрежа от български трафиканти на кокаин усърдно е избрала банка Креди Сюис (Credit Suisse).
Това стана ясно от документ на швейцарската прокуратура, която показа пред Федералния углавен съд в Лозана обвинителния акт за пране на пари в процеса против банката и четирима обвинени, заяви швейцарската организация за финансова информация А Ве Пе (AWP), съобщи Българска телеграфна агенция.

Федералният прокурор Люк Лемгрубер насочи остри обвинявания против Креди Сюис, изтъквайки, че през 2004 година, когато банката открива връзки с мрежата, нейният необут Евелин Банев към този момент бил със съмнителна известност. Само сред 2005 и 2006 година са били конфискувани 18,8 тона кокаин, оценен на 30 милиона $ на звук, уточни той.
Пред съда обвинителят напомни, че Брендо е осъждан за наркотрафик в Италия и Румъния. У нас той също има присъда, само че за пране на пари.

Тя е влезнала в действие, само че по този начин и не бе изпълнена. Банев се търси с алена бюлетина от Интерпол. Миналият септември той бе задържан в Украйна. Малко по-късно бе освободен и се разбра, че е получил украинско поданство.

Банев не е измежду обвинените по процеса в Швейцария.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР