Мръсният въздух, тютюнопушенето, хроничните заболявания на горните дихателни пътища и

...
Мръсният въздух, тютюнопушенето, хроничните заболявания на горните дихателни пътища и
Коментари Харесай

5 признака, че трябва да обърнете внимание на белите дробове

Мръсният въздух, тютюнопушенето, хроничните болести на горните дихателни пътища и инфекциите са измежду аргументите, които оказват нездравословно въздействие върху белите ни дробове. Високата централизация на фини прахови частици в огромните градове и никотинът повреждат дихателната система на индивида, което води до редица проблеми и болести. Ето за какво е добре да се погрижим за тях, да обръщаме внимание на въпреки и незначителните признаци, с цел да предотвратим по нататъшното им увреждане. Днес ще ви срещнем с 5 от най-често срещаните признаци, при проблеми с белите дробове.

Кашлица
Най-добрите лекове за пречистване на белите дробове
Белите дробове са извънредно податливи на инфекции. Сред аргументите за това е вдишването на замърсен въздух и контактът с вируси. Друга...
Прочети повече
Обикновено е нещо, на което не обръщаме значително внимание и в множеството случаи я отнасяме като проблем, обвързван с простуда или проблеми с гърлото. Острата кашлица обаче, може да бъде  признак за проблем или заболяване на белите дробове, изключително, в случай че е непрекъсната или е съпроводена с отхрачването на кръв.

Затрудненото дишане

Често срещан проблем при доста хора, изключително при тези, живеещи в огромните градове, където замърсяването на въздуха е в пъти над нормата. Задухът обаче може да е симптом и на проблеми с белите дробове и болести, каквито са астмата или алергиите. Ако дишате мъчно и в случай че това положение не отшумява дълго време, експертите предлагат да излезете измежду природата, на чист въздух постоянно, когато имате тази опция.

Умората и неналичието на сила

Понякога отдаваме неналичието на сън или на напрежението в работата. Но в случай че това положение се трансформира в всекидневен проблем и се чувствате изтощени, даже и когато сте се наспали добре, това може да е симптом, че имате проблем обвързван с белите дробове.
Как да пречистите белите си дробове за единствено за 3 дни
Ако сте се сдобили със силата и волята да спрете тютюнопушенето, ви поздравяваме. Но последствията от дългогодишното пушене не стопират самичък...
Прочети повече
Друг признак за проблеми с дробовете това са болките в гърба или в гърдите. Тези болки могат да са причина за проблеми с гръбнака или мускулите, в резултат на претоварване или липса на задоволително придвижване, само че могат да сигнализират и за начален етап на рак на белите дробове. Ето за какво ви съветваме, в случай че изпитвате такава болежка и тя е продължителна и се усилва, да се обърнете към експерт и да извършите нужните проучвания.

Жълтеницата

Тя се демонстрира с пожълтяване на кожата и очите и най-често е симптом за заболяване на черния дроб. Има случаи обаче, в които тези проблеми, са в резултат и се демонстрират при рак на белите дробове.

Ето за какво, лекарите поучават да обърнете съществено внимание и да не неглижирате някои от изброените признаци. Наблюдавайте тялото си и обръщайте внимание и на най-незначителните привидно промени, с цел да запазите белите си дробове здрави.

Тази публикация има осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР