Мозъкът командва, ръката изпълнява. Човешкият характер твърде много зависи от

...
Мозъкът командва, ръката изпълнява. Човешкият характер твърде много зависи от
Коментари Харесай

Мозъкът командва, ръката изпълнява: Узнайте тайната на вашите ръце

Мозъкът командва, ръката извършва. Човешкият темперамент прекалено много зависи от нея. Ръката е тази, която трансформира замислите ни в действителност. Били са нужни милиони години, до момента в който стане това, което е през днешния ден.
Това превъзходно създание от 27 кости, 28 стави и 33 къси и дълги мускули е основата на съвършената съгласуваност. През живота си човек свива ръка в пестник приблизително 25 милиона пъти. Ръцете приказват прекалено много и за душата на Хомо сапиенс.
За отдадения в техните тайнства линиите им подсказват какъв брой дълъг ще е животът му, какви триумфи или провали го чакат, безпаричен ли ще е, или богат. Ръцете си имат характерен език. Хиромантията – гадаене по линиите на ръката – е била известна и употребена още в антична Гърция.

Ръцете са и тънък инструмент. На всеки сантиметър от връхчетата на пръстите са струпани 3500 нервни окончания. Именно на това се дължи тяхната сензитивност.
Те ни оказват помощ да усетим дали нещо е влажно, лигаво, изсъхнало, кадифено, или е като шкурка. У дребното дете тази сензитивност е шест пъти по-развита, в сравнение с у възрастния.
Благодарение на ръцете и слепецът може да разпознава предметите, които държи, да усеща формата и твърдостта им. Уникалното при тях е взаимоотношението им с мозъка. За да се задвижат и употребяват палецът и показалецът, мозъкът би трябвало да им изпрати 10 пъти повече импулси, в сравнение с, да речем, на крайници.
С една дума, мозъкът играе значима роля за двигателната дарба на ръката.

Очевидно е, че ръцете си заслужават идеални грижи. Подкожната им лой е малко и по тази причина са уязвими на външни въздействия. Колкото и да е необичайно, най-големият им зложелател е водата.
Парадоксално е, само че при ръцете е по този начин: външната влага понижава вътрешната. За миене употребявайте единствено мек сапун с високо наличие на мазнини и всякога добре ги изплаквайте.
За предпочитане е студената вода, която незабавно свива порите и в същото време укрепва съединителните тъкани. Избърсвайте ги изключително грижливо. Накрая наложително ги намажете с крем, с цел да им осигурите нужното количество мазнини.

Ръцете – за разлика от тялото – не разполагат с нужното време, с цел да основат личен натурален предпазен пласт от мазнини. При избора на крем е значимо той да съдържа качествени масла, витамини, минерални субстанции и влага, които вършат кожата на ръцете нежна, еластична и устойчива на външно влияние. (Макар експертите въпреки всичко да считат глицерина за най-хубавото средство за ежедневни грижи.)
Идеалното е, в случай че кремът се нанася върху кожата, като по едно и също време ръцете се масажират – това ускорява и кръвоснабдяването. Масажът на пръстите поотделно е подобаваща акупунктура, която засилва вътрешните органи, защото всеки пръст е обвързван с някой от тях и го подтиква.
Палецът въздейства на лимфите, сърцето и пикочния мехур, показалецът – на стомашночревния тракт. Средният пръст въздейства на кръвоносните съдове, безименният – на нервната система, а кутрето – на половите органи. Масажът постоянно стартира от върха на пръстите, като придвижванията са кръгови.

Много потребна е ледената терапия. Слънцето покрива с тъмни петна кожата на ръцете и ги състарява. Ледената терапия е средството, което може да в профил тези петна.
Апликаторът се охлажда до минус 32 градуса и се слага върху кожата. Нека ви предупредим: върху кожата се появяват дребни мехурчета, само че след две седмици те се пукат и се олющват. А под тях се появява нова гладка и бяла кожа.
Инфо: Народна медицина

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР