Мозък е един от най-важните органи в нашето тяло. Нищо

...
Мозък е един от най-важните органи в нашето тяло. Нищо
Коментари Харесай

7 ежедневни навика, които увреждат мозъка

Мозък е един от най-важните органи в нашето тяло. Нищо не се случва без той да подаде команда. Но дали се грижим задоволително за него?

Мозъкът се въздейства от извънредно доста фактори. За да действа вярното той има потребност от доста сила, която си набира посредством храната, която ядем, количеството вода, което пием, времето за отмора, което му осигуряваме. От значение са и навиците, които сме построили, дилемите, с които се оправяме и въобще методът, по който всеки от нас употребява потенциала му. Дори страстите, които изпитваме оказват въздействие върху здравето и структурата на нашия мозък.

Много постоянно обаче, ние неумишлено му вредим, правейки разнообразни дребни на пръв взор неща в всекидневието си. Дали тъй като просто по този начин сме привикнали или тъй като имаме неверна визия за нещата, само че някои наши дейности могат в дълготраен проект да увредят мозъка.

Вижте някои от тях:

Лишаване от закуска

Пропускането на закуската поддържа тялото в положение на стрес, води до намаление равнището на кръвната захар, което с изключение на до неприятен метаболизъм, води и до незадоволително доставяне на мозъка с хранителни субстанции, което пък става причина за дегенерацията му.



Преяждане

Преяждането предизвиква сгъстяване на мозъчните артерии, което води до понижаване на умствените сили и въздейства върху опцията за централизация.

Прекалена консумация на захар

Високата консумация на захар забавя усвояването на питателните субстанции и метаболизма, повлиява отрицателно върху мозъчното развиване и цялостното здраве.



Лишаване от сън

Сънят обезпечава отмора на мозъка. Ето за какво дълготрайното отнемане от сън форсира гибелта на мозъчните кафези.



Да спите завити през глава

Можете да го намирате за прелестно и топло, само че когато спите завити през глава, вие неведнъж повишавате равнищата на въглероден диоксид, които вдишвате и в същото време намалявате приема на О2, който отива към мозъка. Кислородът е от жизненоважно значение за вярното действието на мозъка. Липсата на задоволителни количества О2 може да повреди клетките на мозъка.



Тютюнопушене

Учените настояват, че част от веществата, съдържащи се в цигарите са токсични и повреждат нашите кафези. Други са канцерогенни. Освен това тютюнопушенето предизвиква стесняване на мозъка и може да докара до Алцхаймер.



Мълчание

Мозък е като мускул и в случай че не вършиме задоволително извършения и тренировки, той ще се отпусне и свие. Освен четенето и провокациите, с които можете да стимулирате и упражнявате мозъка си, говоренето също е отлично упражнение за този толкоз значим и внимателен орган. Интелектуалните диалози, шерването на житейски опит, обмяната на информация с близки и другари са все неща, които подтикват функционалността на мозъка и мисловната активност. Говоренето на глас покачва концентрацията и въздейства добре върху нашето въодушевление.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР