- Мозъчният тръст AUTOBEST Think Tank, представен през 2021 г.

...
- Мозъчният тръст AUTOBEST Think Tank, представен през 2021 г.
Коментари Харесай

Концепцията Renault Scenic Vision спечели първата награда „БЪДЕЩЕТО е ТУК от AUTOBEST“

- Мозъчният концерн AUTOBEST Think Tank, показан през 2021 година по време на Гала премиите AUTOBEST в Барселона, разгласи първата си премия.
- Председател на AUTOBEST Think Tank е именитият дизайнер и член на DESIGNBEST Hall of Fame, Франк Стивънсън.
- „ БЪДЕЩЕТО Е ТУК “ е доста повече от резистентност. Става дума за визията AUTOBEST за бъдещето на подвижността.
- Първият в света повсеместен разбор на концептуалните коли.

Renault Scenic Vision получава първата премия „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “ след задълбочено изследване, осъществено от членовете на журито на AUTOBEST и доказано от Франк Стивънсън, ръководител на мозъчния концерн. Членовете на журито разгледаха няколко концептуални автомобила, пуснати през последната година, с цел да погледнат оттатък елементарния дизайн, какъв брой устойчиви и реалистични са техните характерности, и детайли в света на колите.
Наградата беше връчена на Лука де Мео, основен изпълнителен шеф на Renault Group, по време на специфична гала, извършена в Paris Mondial de L`Automobile.

„ Навлизаме задълбочено в нашето проучване, с цел да разберем какъв брой реалистични са тези концептуални коли и до каква степен са подготвени за внедряване в произвеждане. Този разбор включва % на рециклирани материали и степента на опция за преработване на автомобила и съставените елементи след постоянна приложимост. търсят да открият революционни технологии във всяка част от концепцията за запазване на околната среда и опростяване на неутралното във връзка с въглеродното произвеждане производство. AUTOBEST постоянно е бил доста сензитивен към енергийната успеваемост и производството на коли. Уникалният европейски план ECOBEST Challenge е явен образец за това по какъв начин AUTOBEST работи в това отношение.

Но повече от всичко, нашата новаторска премия е за това по какъв начин тези нови технологии са за същинско бъдеще на подвижността през идващите 3, 5 и 10 години. Целият ни метод е през очите на милиони консуматори, нетърпеливи да схванат какво има смисъл за тяхното бъдеще на подвижността. Всички обичаме дизайнерските изказвания, само че „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “ надвишава добре изглеждащия външен тип, трендовете в дизайна или уликите за бъдещи нови модели. Той дава на стотици милиони консуматори на коли по целия свят информация за това какво можем да чакаме в бъдещето на нашата подвижност. Renault Scenic Vision дава отговор на всички условия “, сподели Дан Варди, създател и ръководител на AUTOBEST.

Франк Стивънсън сподели:„ Много съм благополучен, че екипът на AUTOBEST избра Scenic Vision. Поради всички аргументи, упоменати от Дан Варди, и даже повече, изцяло съм склонен и поддържам този избор. “

По време на церемонията на Paris Mondial de L`Automobil, Лука де Мео, основен изпълнителен шеф на Renault Group, сподели: „ Много сме горди да получим тази нова премия „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “ от AUTOBEST с нашия концептуален автомобил Scenic Vision. Като авто производител, ние имаме опцията, с помощта на експертизата, визията и творчеството на нашите екипи, да променим нещата, като предложим съответни решения за по-устойчиво развиване и декарбонизиране на нашите артикули. Днес Scenic Vision въплъщава уговорката на марката Renault и нейните екипи към нова ESG тактика и нейните три стълба - околна среда, сигурност и приобщаване. Това е повече от елементарен концептуален автомобил, той потвърждава, че можем да го създадем. Вече сме на път! “

Концепцията Scenic Vision е първата в света електрическа идея за удължение на обсега H2. Специалистите на Renault сплотиха електромобил с Li Io батерия с атомна горивна клетка. За да няма комплициране, основният инженер на Renault за планове H2 даде да се разбере, че в концепцията Scenic Vision не е включен водороден ICE мотор.

Концептуалният Scenic Vision е цялостен с новаторски технологии, реформаторски дизайн и невисок въглероден отпечатък (75% по-нисък от Megane E-TECH!). Със Scenic Vision Concept Renault прави изказване – дизайнът на автомобила не е най-важната характерност, а неговото обръщение. 90% от това, което Scenic Vision наподобява сега, ще бъде в индустриалният модел през 2024 година

Освен това новият концептуален автомобил обгръща стратегическия ангажимент на Renault за стабилно развиване: околна среда, сигурност и приобщаване. Рециклираните материали съставляват 70% от концептуалния автомобил и 95% от транспортното средство предстои на преработване, в това число батерията. В интериора 100% от материалите в контакт с пасажерите са рециклирани, в това число пластмаса, въглеродни нишки и алуминий.

Друго екологично изказване на Scenic Vision е, че автомобилът се предлага единствено в черно и бяло, защото цветните пигменти са замърсители. Черният цвят се получава от CO2 посредством развой на декарбонизация. Дихроичните повърхности дифрактират светлината от светодиодите, с цел да основат цветни екрани в цялата кабина.

Друга забавна характерност на Renault Scenic Vision е Safety Coach, която има за цел да понижи случаите със 70%, до момента в който видимостта се усилва с 24%. Системата за филтриране на въздуха може да пречисти въздуха към колата, когато е включена в контакта, въздушните възглавници прегръщат пасажерите като пашкул а системата за различаване на лица в колонка B трансформира настройките на автомобила съгласно лидера, който влиза в колата.

Задвижването употребява 160 кВт електрически мотор, захранван от Li Io батерия и 15 кВтч атомна горивна клетка. Батерията от 40 кВтч е проектирана да е на половина по-малка и по-евтина от тази, създадена за равностоен електромобил.

Renault оповестява за пробег до 800 километра с цялостна EV батерия + цялостен H2 контейнер (2,5 kg) и 5-минутно прекъсване за презареждане на резервоара за водород. Батерията съдържа рециклиран Li Ni-Co, а горивната клетка H2 употребява 100% рециклирана платина.

С концепцията Scenic Vision Renault изпраща ясна декларация за бъдещите технологии за подвижност - за дълги дистанции електрическите автомобили не са най-хубавото решение. Хибрид с горивна клетка H2 може да бъде по-добро решение за дълги пътувания. Чисто батерийните електрически транспортни средства ще продължат да съставляват най-хубавото решение за градските коли.

За премията на Think Tank „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “.

През 2021 година, по време на церемония премиите в Барселона, AUTOBEST разгласи нов мозъчен концерн на име „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “, воден от именития Франк Стивънсън, горделив член на DESIGNBEST Hall of Fame. Тази премия е нова световна самодейност за проучване на бъдещето на подвижността, както тя се вижда в концептуалните коли. Членовете на Think Tank към този момент са почнали да проучват най-новите концепции и да правят оценка какъв брой от тях идват със смислени, реалистични, потребни и устойчиви технологии, материали, дизайн и оферти за произвеждане. Най-добрият концептуален автомобил в тази мултиперспектива ще завоюва световно неповторимата премия „ БЪДЕЩЕТО е ТУК “. Това е част от нова серия от награди – до премиите „ ЗВЕЗДА се РОДИ “ и „ Изгряващата звезда “ – които не са директно свързани с нормалните награди, раздавани по време на AUTOBEST Gala.

Относно AUTOBEST
Организацията AUTOBEST е основана през 2001 година с революционната идея за „ най-хубавата покупка на автомобил “, налична на европейския пазар. Общо 32 европейски народи към този момент са показани в журито, което обгръща голямото болшинство от европейското население. За да стане един автомобил победител в AUTOBEST, той би трябвало да съставлява най-хубавото предложение за множеството европейски клиенти. Цена, сервизна мрежа, дистрибуция на аварийни елементи и повсеместност са най-важните критерии в процеса на гласоподаване. Дизайнът и новите технологии се трансформират във значими критерии за гласоподаване. AUTOBEST употребява транспарантна система за гласоподаване със комплицирана матрица от 13 критерия за установяване на спечелилия.t
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР