Мотористи от 89 клуба в цялата страна ще внесат утре

...
Мотористи от 89 клуба в цялата страна ще внесат утре
Коментари Харесай

Мотористи предлагат законови промени за намаляване на катастрофите

Мотористи от 89 клуба в цялата страна ще внесат на следващия ден в Народното събрание оферти за промени в Закона за придвижване по пътищата. Основната цел на концепциите е да са понижат съдбовните произшествия на пътя. Сред предложенията е криминализиране и по-строги санкции за водачи, които, нарушавайки разпоредбите за придвижване, провокират тежки произшествия с тежко ранени и починали.

Александър Иванов кара мотор повече от 24 години и минава над 30 000 км годишно.

Самата дестинация е нашето наслаждение. Искаме да стигнем там, където сме тръгнали живи и здрави, споделя Александър.

Александър счита, че са нужни законови промени, които да създадат пътната конюнктура по-безопасна.

Винаги нещата се пресичат по средата. Има хора от нашите, които карат бързо. Други разсеяни водачи, които приказват по телефона. И в този миг той прави противоположен завой, нашият кара със 150, в града, което е безусловно неприемливо и става това, което не би трябвало да става.

Сред предложенията, които ще бъдат импортирани на следващия ден, е да се изравни скоростта на леките коли и моторите при придвижване по автомагистрали и републикански пътища. Предлага се и начинаещите мотористи да могат да се движат в бус лентите.

Необезпокоявано от хора, които бързат, забързани от всекидневието. Това е избавителният пояс, отново дублирам - местенцето, където може да оцелее един млад лидер, споделя Даниел Капсъзов - президент на мотоклуб, пред Българска национална телевизия.

Друго предложение - да не се дава автоматизирано дееспособност за каране на мотопед на всички, които вземат брошура за категория Б.

По предпочитание да взимат категория М, а не страната да им го вменява по нужда. Дава се по избор, минавате на курс, който курс ще ви научат освен на правилника за придвижване по пътищата, а по какъв начин да управлявате мотопеда, добавя още Даниел Капсъзов - президент на мотоклуб.

Предлага се още мотоциклети от категория А1 и А2 да могат да се движат по автомагистрали, както и слагане на спомагателни предпазители под мантинелите на местата с централизация на произшествия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР