Мотивацията е онази митична сила, която може да превърне идеите

...
Мотивацията е онази митична сила, която може да превърне идеите
Коментари Харесай

5 практики за вътрешна мотивация

Мотивацията е онази митична мощ, която може да трансформира концепциите в действителност.

Думата мотивация идва от латинския глагол movere, който значи " движа се ". Така че мотивацията е думата, която използваме, с цел да опишем това, което ни кара да се движим. Иначе казано, защо вършим нещата, които вършим?

Къде обаче е границата сред това да се насилваме да вършим нещо и да имаме откровеното предпочитание да го осъществяваме?

Мотивацията е избор, неизменност и старания, които да доведат до стремежи резултат. Тя е вътре в нас, само че може да идва и извън. Тя е изменчиво разбиране и няма постоянно един и същи образ.

" Ако не вярвате в себе си, нищо положително няма да получите. В последна сметка, в случай че вие не си вярвате, кой ще ви повярва? "

Тъй като мотивацията е нещо към което се стремим постоянно и непрекъснато, подготвихме за вас 5 практики, които можете да употребявате всекидневно, с цел да се мотивирате.

1. Спри да чакаш!

Когато приказваме за мотивация, преди всичко следва да погледнем себе си и мястото, на което се намираме сега. Формулирали ли сме задачите си? Действаме ли по реализирането им или чакаме по-добри условия, помощ от другите, по-силно предпочитание? Ако към момента не виждаме смисъл в нещата, които вършим, може би не сме разкрили това, което ще си заслужава вложението на нашите сила и време?

Затова преди всичко е належащо да работим по въпроса. Понякога може би няма да виждаме смисъл, само че в случай че това е непрекъснато, следва да се пренасочим. Мотивацията може да не е нещо, което постоянно да извира от нас, само че въпреки всичко дейностите са това, което преди всичко ще ни обезпечи постигането на нашите фантазии и цели. Опитайте да работите по тях даже да ви липсва изключително предпочитание заради други аргументи. Ако не видите резултат, преминете към нещо, което наподобява по-перспективно. Но най-важното е - не спирайте да вършиме нещо за себе си!

2. Промени нещо в всекидневието си
.
Колко от нещата, които правиш в ежедневието ти носят задоволеност? Понякога виждаме, че сме изпаднали в положение, където всяко деяние е като че ли механизирано и не се будим с мисълта, че желаеме нещо да ни се случи през този ден. Може би от там идва целият проблем. 

Мотивацията значително е обвързана с чувството за пълноценност на дейностите ни. Как можем да променим това, в случай че не сме го постигнали? Започнете с дребни стъпки. Променете някой малък табиет, който няма изключително значение за вас. Като да вземем за пример, заран вместо да сърфирате в интернет половин час преди да почнете приготовленията за работа, да отделите това време на някоя книга или на видео за личностно развиване.

След това преминете към времето преди сън. Отделете го на безценен човек или на записване на задачите ви, вместо да стоите с часове пред тв приемника. Така незабелязано ще видите по какъв начин концепциите стартират да извират от вас и се чувствате по-заредени с сила за идващия ден.

3. Планирай и разпределяй

Планирането е нещо положително и може би всички го знаем прекомерно добре на доктрина. Какво се случва на процедура обаче? Често сядаме да планираме краткосрочни и дълготрайни цели, само че след известно време желанието ни за тази активност се изпарява. Защо се случва по този начин?

Когато си сложим цел и тя не се осъществя в някакво предстоящо време, това ни демотивира, естествено. Може би периодите ни са нереалистични или просто не желаем толкоз мощно това резултата, от това, към което се стремим. Затова си поставяйте по-дълги периоди, само че записвайте всичко и всяка вечер или един път седмично го поглеждайте. Така ще пробудите възприятието си за отговорност, без да е належащо непрекъснато да планирате отначало. Разбира се, не би трябвало да се пресираме сами, тъй като постоянно изникват непредвидени условия, само че не трябва и да забравяме за какво сме желали да реализираме нещо от плануваните цели.

" Обграждайте се единствено с хора, които ще ви водят нагоре. Просто животът към този момент е цялостен с такива, които желаят да ви дърпат надолу. " Джордж Клуни

4. Нищо не е съдбовно

Сложили сте в листата си пет неща, само че едно от тях не сте постигнали. Каква ще е първата ви реакция? На отчаяние, на себебичуване или отвод напълно от тази цел. Не бива да забравяме, че нищо не е съдбовно и каквото и да се случи, това не дефинира отношението ни към нас самите и псотавената цел. Животът е динамичен и непрекъснато можем да попаднем в обстановка, където събитията да се трансформират.

Дори задачите ви да се трансформират в процеса и времето да ги промени, не се обвинявайте, а си кажете, че нищо не е съдбовно. Не бива една пречка да стопира цялостния ни напредък и да ни кара да се усещаме незаслужили. Замислете се какъв брой други неща сте създали, какъв брой доста още може да постигнете, продължавайки в този дух. Нека това бъде движещата ви мощ, а не неуспехът!

5. Ти можеш!

На последно място, следва да отдадем време, с цел да погледнем дали неналичието на религия в нас самите не ни спъва. Вярваме ли в действителност, че сме способни на всички тези неща, които целим. Ако това не е по този начин, тази стъпка следва да е първата и най-важна. Защото нищо не е допустимо без ние самите да имаме вяра в него.

Добрата дума на безценен човек може да ни тласне към невероятни неща, само че не трябва да забравяме, че постоянно ние следва да сме този човек. 

Мотивацията може да е митична мощ и никой да не знае по какъв начин тя ни тласка непрекъснато да реализираме и градим, само че едно е несъмнено - тя постоянно идва от нас. Затова вярвайте постоянно в себе си и не спирайте да действате!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР