Мостът за благоевградското село Покровник и строителството му обсъдиха заместник-

...
Мостът за благоевградското село Покровник и строителството му обсъдиха заместник-
Коментари Харесай

Добра новина! В първите дни на новата година започва строителството на моста за с. Покровник 

Мостът за благоевградското село Покровник и строителството му разискаха заместник- министър Николай Шушков и кметът на Благоевград Илко Стоянов преди Коледните празници. Спешното строителство на пропуканияпо време на наводненията предходната година значим мост, свързващ 5 села с регионалния център, е бил обект на разискването сред зам. министъра и благоевградския градоначалник. В тази връзка в първите дни на новата година заместник-министър Шушков е поканил в Министерство на регионалното развитие компании и институции, ангажирани със строителството на моста.

Благоевградската компания Грома Холд, ВиК Благоевград, Аресгаз, представители на АПИ ще се съберат на 4-ти януари, с цел да обсъдят идното строителство. " Време за губене няма, задоволително е изгубено, страната е пропуснала момента да стартира строителството по бедствия и повреди и в този момент просто всяко отсрочване е в допълнение напрежение за хората. Затова на тази среща ще упорствам още на 6 януари да стартира построяването на моста, сподели Н. Шушков.

Кметът Илко Стоянов постави неимоверни старания за решаването на този проблем, направи пътека доинституциите за незабавно създаване на моста, само че липсваше задоволително воля за това от страна на страната. Парите са обезпечени, компаниите имат подготвеност да стартират строителството, тъй че новината е добра за хората от селата Покровник, Лешко, Габрово и Падеш и Мощанец, които съвсем година минават по обиколни пътища, с цел да стигнат до града.

Мостът се пропука при наводненията в края на предходната година и съгласно специалистите най-хубавия вид е да бъде построен на ново. Конструкцията му е остаряла, и в случай че рухне ще провокира екокатастрофа, защото оттова минава и газова връзка. Решението бе взето и ще бъде построен нов мост с над 100 години гаранция.
П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР