Мостът на майстор Колю Фичето в родния му град Дряново

...
Мостът на майстор Колю Фичето в родния му град Дряново
Коментари Харесай

Проверяват кой укрепи с бетон моста на Колю Фичето

Мостът на занаятчия Колю Фичето в родния му град Дряново е укрепен мистериозно с 20 кубика бетон. Група общински съветници дефинират това като вандализъм. Изливането на бетон, без за това да има направен план и позволение, компрометира паметника на културата и съществено поврежда структурата му, считат те. Прокуратура, полиция, Министерство на културата и Басейнова дирекция ревизират случая.

Дряново

Мостът на занаятчия Колю Фичето почнал да се разрушава преди повече от две години, описват поданици на Дряново, които живеят на метри от културния монумент.

През лятото община Дряново е публично сезирана по случая. Но по думите на новия кмет на града до възлагането на ремонт по този начин и не се стигнало.
Трифон Панчев - кмет на община Дряново: Веднага приказвах с основния проектант на общината, със строителния инженер, те ми потвърдиха, че подобен обект няма възлаган от община Дряново.
През декември обаче основите на моста били бетонирани. Според група общински съветници това е посягане върху културно-историческото завещание.

Галин Герганов - ръководител на Общински съвет Дряново: Това е вандализъм и закононарушение от всевъзможен темперамент.
Д-р Нено Ненов - общински консултант: Настояваме преди всичко да бъде потвърдено и показано доколко това оборудване е направено съгласно условията, т.е. дали оборудването не е рисково.
Голяма част от жителите на Дряново обаче не са съгласни с изказванията на общинските съветници.

Все още не е ясно кой е бетонирал основите на моста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР