Мостът, който свързва китайските градове Хонконг, Джухай и Макао, отчете

...
Мостът, който свързва китайските градове Хонконг, Джухай и Макао, отчете
Коментари Харесай

Мостът Хонконг-Джухай-Макао отчете нов рекорд в пътникопотока

Мостът, който свързва китайските градове Хонконг, Джухай и Макао, регистрира прекосяването на над 130 000 пасажери в понеделник, поставяйки нов дневен връх от откриването си през 2018 година

Предишният връх беше подложен по време на Националния празник през 2023 година Тогава повече от 115 000 пасажери минаха през най-дългия морски мост в света.

Увеличението на пасажерите се дължи главно на Китайската лунна нова година, по време на която хората обичат да се събират с членовете на фамилията си. Новогодишният празник за 2024 година продължава от 10 до 17 февруари.

По моста главно пътуват хора от Хонконг, Макао и близката провинция Гуандун, излиза наяве от статистиката на граничната ревизия в град Джухай.

Китайската медийна група прибавя, че нарастването на пасажерите се дължи на новите отворени политики, които разрешават на повече частни коли от Хонконг и Макао да влизат в континенталната част на Китай.

Новогодишните празненства в Хонконг и Макао също са привлекли повече поданици от континента. Общият брой на пасажерите за трите дни от 10 до 12 февруари е достигнал 310 000, което е с над пет пъти повече от същия интервал на 2023 година

Според граничната работа над 60% от пасажерите са поданици на Хонконг и Макао. Отворени са повече контролно-пропускателни пунктове и се работи с удължено работното време, с цел да форсира митническият развой.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед57041Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед66338Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед35584Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед18920Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед107016Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед370096Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250804Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед225298Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед107016Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93569Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПетър Волгин30211ППДБ ще стопират медии, пускат закон за цензурата - кръстоска м
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР