Москва заяви, че е унищожила украински военен разузнавателен катер в

...
Москва заяви, че е унищожила украински военен разузнавателен катер в
Коментари Харесай

Русия е унищожила украински кораб при нов сблъсък в Черно море

Москва съобщи, че е унищожила украински боен " разследващ катер " наоколо до съветска газова инфраструктура в Черно море , което е последният конфликт в този воден път след отдръпването на Москва от огромна договорка за експорт на зърно.

Нападенията и от двете страни в Черно море се усилиха, откакто през юли Русия се отдръпна от съглашението, подписано с посредничеството на Организация на обединените нации, което позволяваше безвреден експорт на украинско зърно през морския възел.



Русия неведнъж е бомбардирала украинската пристанищна инфраструктура в морето и по Дунав , до момента в който Украйна е атакувала съветски кораби в свои води и на Кримския полуостров, който беше анексиран от Москва през 2014 година

Изтребител Су-30см от Черноморския флот на Русия е унищожил " разследващ катер ", принадлежащ на въоръжените сили на Украйна, " в региона на съветските уреди за рандеман на газ в Черно море ", заяви в Telegram Министерството на защитата на Москва.

То не дава детайлности за това какъв тип лодка е била унищожена или къде тъкмо е станал случаят.



Късно в понеделник министерството заяви, че неговите сили са свалили два украински дрона над Черно море , на 40 км северозападно от Кримския полуостров.

По-рано този месец съветски танкер беше развален при офанзива на украински дрон в Керченския пролив, което за малко спря придвижването по стратегическия мост, свързващ Крим с Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР