Москва засилва атаките в множество украински региони. Руските сили увеличиха тежкия

...
Москва засилва атаките в множество украински региони.
Руските сили увеличиха тежкия
Коментари Харесай

Москва засилва атаките в множество украински региони

Москва ускорява офанзивите в голям брой украински райони.

Руските сили усилиха тежкия обстрел, ракетния огън и ракетните удари, дружно с опитите за прогрес в няколко района на Украйна. Властите в Киев чакат пролетна атака от Москва, в траялата съвсем години война, заяви CNN.

Украинските сили за защита са „ отбили офанзиви в покрайнините на повече от 20 обитаеми места “, на север от Харковска област, през границата с Луганс, и на юг, по доста дейната линия на Донецкия фронт, сподели Генералният щаб на Украйна.

Москва е била изключително дейна на изток от град Купянск, в Харковска област, който беше високомерен от украинците, при тяхното нахлуване над Харков през септември. Освен това, има видим растеж на съветските обстрели на селища по границата, сред Харков и Луганск, където предната фронтова линия бе оттеглена, от есента на м.г.

Руските войски са направили съвсем 70 офанзиви, употребявайки ракетни системи за неведнъж изстрелване във вторник т.с., по-голям брой от нормално докладвания, сподели Генералният щаб. Това включва редица офанзиви на юг.

Освен това, съветските окупатори направиха 68 офанзиви с реактивни системи за залпов огън (РСЗО), в това число и против цивилни обекти в южната част на Херсонска и Николаевска области.

Генералният щаб също по този начин твърди, че руснаците са почнали да изгарят телата на бойци, покрай град Симферопол в анексирания от Русия Крим.

„ Последните отчети демонстрират, непрекъснато наличие на военни транспортни средства, наброяващи до 10 единици, наоколо до локалния крематориум. Окупаторите употребяват камиони, с цел да докарат там мъртвите тела на съветски военнослужещи и наемници. Кремацията се прави 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата “, се добавя в известието.

CNN не може да удостовери изказванието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР