Москва. За да обяви намерението си да се кандидатира отново

...
Москва. За да обяви намерението си да се кандидатира отново
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Защо Путин имитира политическа невинност?

Москва. За да разгласи желанието си да се кандидатира още веднъж за държавен глава на Русия през 2018 година Владимир Путин се нуждае от прелом. Иначе няма причина той да бъде преизбиран, счита политологът Иван Преображенский, предава съветската редакция на Deutsche Welle.
До президентските избори в Русия остават още към девет месеца, само че Владимир Путин към този момент не е дал отговор на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат. В Кремъл към този момент работят над неговата предизборна стратегия, изграждайки я към понятията „ правдивост “, „ доверие “ и „ почитание “, а той към момента мълчи. Путин постоянно е питан за това какви проекти има, само че той демонстративно заобикаля отговора, срамежливо се усмихва като млада госпожица, на която са предложили брак. Не наподобява ли странна тази реплика на политическа непорочност от страна на един умел водач?
Без всякакво подозрение Владимир Путин знае, че точно неговото кандидатиране за нов мандат вълнува най-вече всеки интервюиращ го публицист. Но той продължава да отбягва даването на пряк отговор: даже по време на „ директната линия “, когато неговият екип самичък предизвика този въпрос. Посланието на президента постоянно е едно и също: не би трябвало да изпреварваме събитията. „ Що се отнася до изборите през 2018 година, бих желал да кажа, че има тематики, при които би трябвало да се остави място за избрана конспирация. Затова аз няма да давам отговор изцяло на вашия въпрос “, означи Путин по време на изявлението си с американския режисьор Оливър Стоун.
Кремъл в действителност усърдно се пробва да резервира интригата, по различен метод няма по какъв начин да се запази тонусът на страната. Иначе гласоподавателите могат да „ прегорят “ и изобщо да не отидат да гласоподават. А управляващите се нуждаят от извънредно висока изборна интензивност, която да покаже, че Путин още веднъж е получил голям заем от доверието на народа.
Интересно е политическият хайлайф да бъде държан в незнание, с цел да се следи вътрешната конкуренция, а може би и с цел да се ръководи. Нека най-дръзките да се проявят, да опитат да потвърдят, че те могат да станат приемници, в случай че Путин в действителност реши да пропусне „ този кръг “, както направи през 2008 година

Превод и редакция: Мария Динкова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР