Москва вижда възможност за продължаване на диалога със Съединените щати.

...
Москва вижда възможност за продължаване на диалога със Съединените щати.
Коментари Харесай

Русия вижда възможност за диалог след отговорите на САЩ

Москва вижда опция за продължение на разговора със Съединените щати. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Русия няма да бърза да прави изводи, откакто Съединени американски щати публично отхвърлиха настояването на Москва НАТО да постави завършек на разширението си.

Песков сподели, че ще отнеме време на Москва да преразгледа отговора на Съединени американски щати.

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели пред кореспонденти, че Съединените щати са отворени за разговор, само че ясно декларират, че "има съществени правила, които съблюдаваме и пазиме, в това число суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и правото на страните сами да вземат решение за своята сигурност и участие в съюзи ".

Според Песков е в интерес както на Москва, по този начин и на Вашингтон, разговорът да продължи, макар че забележките на Съединени американски щати и НАТО за неприемливостта на главните претенции на Русия не оставят доста място за оптимизъм.

Президентът Владимир Путин ще вземе решение за идващите стъпки на Русия във връзка с писмените отговори на Съединени американски щати и НАТО, които бяха предадени в сряда, сподели външният министър Сергей Лавров.
 С какво разполага украинската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Русия е струпала, настояват западни разузнавания, до границата с Украйна и организира поредност сухопътни и морски военни учения. Това провокира опасения за нахлуване, изключително на фона на нелегално анексирания от Москва украински полуостров Крим през 2014 година

Кремъл отхвърля да има такива проекти и дефинира НАТО като опасност за сигурността си, по тази причина упорства за правни гаранции, че Алиансът няма да се уголемява още на изток, в това число и с Украйна. Вашингтон и НАТО дефинираха някои от настояванията като изцяло неприемливи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР